Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ευθεία απειλή Κίνας κατά Έλον Μασκ: «Σταμάτα να διαδίδεις θεωρίες διαρροής του COVID-19 από εργαστήριο της Γιουχάν – Θα υπάρξουν συνέπειες» Τι μήνυμα έστειλε το ΚΚ της Κίνας στον ιδιοκτήτη της Tesla και της Space-X

 


Ευθεία προειδοποίηση προς τον Έλον Μασκ απεύθυνε το  κινεζικό κουμμουνιστικό καθεστώς να μην «διαδίδει θεωρίες» όπως είπε  για το κορωνοϊό και το εργαστήριο της Γιουχάν γιατί θα υπάρξουν συνέπειες.

Την προειδοποίηση αυτή την δημοσιοποίησε μέσω της κρατικής αγγλόφωνης εφημερίδας  Global Times.

Η Eunice Yoon του CNBC ανέφερε την Τρίτη σχετικά με την προειδοποίηση από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των Global Times, της αγγλόφωνης θυγατρικής της People’s Daily που ελέγχεται από το ΚΚΚ.

Οι Global Times προειδοποίησαν τον Μασκ ότι θα μπορούσε να «σπάσει το δοχείο της Κίνας» αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter απάντησε σε tweets που υποστήριζαν ότι η πανδημία του Covid προήλθε από το ερευνητικό εργαστήριο της Γουχάν.

Το ρητό με το δοχείο μοιάζει με το ιδίωμα «να δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει», ανέφερε η Yoon του CNBC. Η Tesla έχει μια εκτεταμένη εργοστασιακή πανεπιστημιούπολη στη Σαγκάη και η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

Κάτι που σημαίνει πως η Κίνα ενδέχεται να προχωρήσει σε μέτρα κατά των επενδύσεων της Tesla στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι η θεωρία για την κινεζική διαρροή έγινε επίσημη από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ το οπποίο κατέληξε στο συμπέρασμα, σε εμπιστευτική του έκθεση,  ότι ο COVID-19 ξεκίνησε σε εργαστήριο της Γουχάν.

Το FBI είχε καταλήξει  σε παρόμοιο συμπέρασμα σε επίπεδο «μέτριας εμπιστοσύνης» το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ώρες μετά την ανακοίνωση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν ότι  θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν το Πεκίνο προχωρήσει στην πώληση όπλων στην Ρωσία, το αμερικανικό υπουργείο  Ενέργειας θυμήθηκε ξαφνικά τον κορωνοϊό δείχνοντας ως πιθανότερη αιτία για την διασπορά του ιού κινεζικό εργαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις