Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Hλιούπολη: «Να φύγουν τα ανθρωπόμορφα τέρατα» – Ξεσπά ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Oμοσπονδίας Τάε Κβον Ντο


 Αποτροπιασμό και οργή έχουν προκαλέσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον προπονητή στην Ηλιούπολη που προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Της Εύης Κατσώλη

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης, ο οποίος είναι και γείτονας του κατηγορουμένου μιλώντας στο enikos.gr, τόνισε ότι έπεσε από τα σύννεφα.

«Έβλεπα καθημερινά έναν άνθρωπο να παλεύει για το παιδί του το οποίο υπεραγαπούσε και τον θεωρούσα άξιο πατέρα. Ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού που τα Σωματεία ήταν κλειστά, φροντίζαμε να έχει ένα εισόδημα για να είναι δίπλα στο παιδί του. Πλέον νιώθω ότι δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν» υποστήριξε ο κ. Χατζηδοπαυλάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «θα στηρίξουμε τις αθλήτριες που έπεσαν θύματά του με κάθε τρόπο και στον βαθμό που μπορούμε».

Ο κ. Χατζηδοπαυλάκης ξέσπασε λέγοντας ότι «τέτοιους δασκάλους δεν τους θέλουμε στην Ομοσπονδία. Τέτοια παραβατικά στοιχεία, όπως ο εν λόγω προπονητής, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα πρέπει να φύγουν όχι μόνο από το άθλημα, αλλά και από την κοινωνία. Στη φιλοσοφία του αθλήματός μας εκτός από την πειθαρχία, υπάρχει και ο σεβασμός. Και σεβασμό ο συγκεκριμένος προπονητής δεν είχε».

Ο ίδιος μέσω του enikos.gr, στέλνει και το δικό του μήνυμα στους γονείς. Ζητεί να μην πληγεί όχι μόνο το Τάε Κβον Ντο αλλά γενικά ο ελληνικός αθλητισμός εξαιτίας αυτού του τραγικού περιστατικού.

«Δεν γίνεται κάποιοι με τις συμπεριφορές αυτές που είναι κατακριτέες και καταδικαστέες να πλήττουν τον ελληνικό αθλητισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδοπαυλάκης.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του Τάε Κβον Ντο συνελήφθη επειδή φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο.

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης. Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια» σημειώνεται.

«Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι  ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας. Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις