Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Kίνδυνος για εμβολιασμένα παιδιά: Από τι φέρονται να απειλούνται


 Τι αναφέρει δημοσίευμα

Παιδιά ορισμένων ηλικιών που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 φέρονται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής, σύμφωνα με μια νέα ομοσπονδιακή μελέτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Epoch Times, εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής και μιας σχετικής πάθησης που ονομάζεται περικαρδίτιδα, διαπίστωσαν ερευνητές του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο αριθμός των περιστατικών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα πληρούσε το όριο για ένα σήμα ασφαλείας, ανέφεραν οι ερευνητές στο Journal of the American Medical Association στις 22 Μαΐου.

Οι ερευνητές εντόπισαν 89 επικίνδυνες περιπτώσεις μεταξύ ατόμων ηλικίας 12 έως 15 ετών και 64 περιπτώσεις μεταξύ ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών, αφού εξέτασαν αρχεία από εμπορικές βάσεις δεδομένων που διαχειρίζονται οι CVS Health, HealthCore και Optum. Οι μελέτες έγιναν μεταξύ της 11ης Δεκεμβρίου 2020, όταν το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε από τον FDA, και τα μέσα του 2022.

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα για να προσδιορίσουν εάν κάποιο από 20 προβλήματα, που αναφέρθηκαν, παρατηρήθηκε σε υψηλότερα ποσοστά σε εμβολιασμένους. Τα προβλήματα περιλάμβαναν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα, παράλυση Bell, σκωληκοειδίτιδα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από 3 εκατομμύρια παιδιά που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, εντοπίστηκαν 153 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 17 ετών. Εντοπίστηκαν περισσότερα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, αλλά όχι αρκετά για να ενεργοποιήσουν ένα σήμα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι καταστάσεις προκαλούνται από τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID-19, αν και τα εμβόλια δεν έφεραν προειδοποίηση για μήνες μετά την έγκριση. Ένας πιθανός μηχανισμός είναι  οι υπερβολικές ανοσολογικές αποκρίσεις που προκαλούνται από νανοσωματίδια λιπιδίων . Το εμβόλιο της Novavax, που εγκρίθηκε το 2022, μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, λένε οι αρχές.

photo pixabay
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις