Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Πήγε για ψάρεμα κι έβγαλε από το βυθό μία παλιά γυναικεία τσάντα, όταν είδε τι έκpυβε μέσα έλυσε το μυστήpιο


 Πήγε για ψάρεμα κι έβγαλε από το βυθό μία παλιά γυναικεία τσάντα, όταν είδε τι έκpυβε μέσα έλυσε το μυστήpιο

Αν πιστεύετε ότι το ψάρεμα είναι μια βαρετή δραστηριότητα που δεν θα μπορούσατε ποτέ να απολαύσετε, αυτό είναι επειδή δεν έχετε διαβάσει την ιστορία του έφηβου από τη Νότια Καρολίνα, ο οποίος ανακάλυψε ένα απίστευτο εύρημα στο βυθό της θάλασσας.

Ο 11χρονος Μπρόντι Μπρουκς είχε πάει για ψάρεμα, καθώς ήθελε να δοκιμάσει το νέο καλάμι που του είχαν κάνει δώρο για τα γενέθλιά του. Μάλιστα, είχε ζητήσει σε μερικούς φίλους του και στον θείο του να έρθουν μαζί.

Ήλπιζαν να πιάσουν μερικά ψάρια, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει για τον περίεργο θησαυρό που ανακάλυψαν στη λίμνη.

Όταν ο Μπρόντι άρχισε να φωνάζει ότι έπιασε κάτι, ο θείος του ξαφνιάστηκε. Παρόλα αυτά, γρήγορα έγινε εμφανές ότι δεν ήταν ψάρι.

Αφού ο 11χρονος κατάφερε να ελέγξει το καλάμι του, κατάφερε να τραβήξει αυτό που έπιασε προς το μέρος του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν λίγο φοβισμένος: «Ένοιωθα σαν να ήταν ένα μεγάλο ψάρι επειδή το καλάμι κουνιόταν πέρα δώθε, επομένως φοβήθηκα. Φοβόμουν ότι θα έσπαγε η πετονιά».

Τελικά, ο Μπρόντι κατάφερε να βγάλει την ψαριά του πάνω στο σκάφος με τον θείο του. Όντως, δεν είχαν πιάσει ένα ψάρι αλλά μια πολύ παλιά τσάντα. Τότε, οι δυο τους αποφάσισαν να ερευνήσουν την ιστορία πίσω από αυτή την τσάντα.

Παραδόξως, η μυστηριώδης τσάντα ήταν σε καλή κατάσταση. Το περιεχόμενο ήταν σε άριστη κατάσταση αν και η τσάντα πρέπει να βρισκόταν στο βάθος της λίμνης για χρόνια. Επειδή το περιεχόμενο φαινόταν σε καλή κατάσταση, οι δυο τους αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνα και ήλπιζαν να μπορέσουν να επιστρέψουν την τσάντα στον κάτοχο της.

Το περιεχόμενο της τσάντας

Οι δυο τους ξεκίνησαν την έρευνα τους με το περιεχόμενο της τσάντας. Αφού τα έβγαλαν όλα έξω, ήταν προφανές ότι υπήρχαν πολλά πράγματα στην τσάντα. Περιείχε παλιά κραγιόν, κάρτες από μαγαζιά και μια χτένα. Το μεγαλύτερο στοιχείο ήταν κάποιες παλιές φωτογραφίες. Φαινόταν σαν θαύμα, επειδή αυτές οι φωτογραφίες είχαν υποστεί πολύ μικρή ζημιά.

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια αδύνατη αποστολή άρχισε να οδηγεί κάπου. Οι δύο τους ήξεραν ήδη ότι η τσάντα άνηκε σε μια γυναίκα και βρισκόταν στο νερό για χρόνια.

Ανιψιός και θείος δεν ήταν σίγουροι ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα τους, μέχρι που ο Μπεν ξαφνικά αναγνώρισε κάποιον στην φωτογραφία…

Ο Μπρόντι και ο Μπεν τελικά βρήκαν ένα ακόμα στοιχείο, ένα παλιό σχολικό δίπλωμα. Εδώ ήταν γραμμένο το όνομα April Bolt. Ένα όνομα που φάνταζε οικείο στον Ben.

Η April Bolt ήταν φίλη της οικογένειας, αλλά κάποια στιγμή χάθηκε. Τελικά, ο Ben και ο Brodie κατάφεραν να ανακαλύψουν πληροφορίες για αυτήν. Ο Ben αποφάσισε να καλέσει την April και να την ρωτήσει αν είχε χάσει την τσάντα της πριν από πολλά χρόνια. Μια ερώτηση σαν αυτήν ίσως ακουγόταν χαζή για κάποιον άλλο, αλλά η April κατάλαβε για τι πράγμα μιλούσε.

Η ιστορία πίσω από την τσάντα

Η April είχε αφήσει την τσάντα της σε μια βάρκα 25 χρόνια πριν. Συχνά πήγαινε βαρκάδες στην λίμνη Hartwell με την οικογένεια της αλλά ξέχασε να πάρει την τσάντα της στην επιστροφή μια μέρα. «Υπήρχαν δύο άντρες που ψάρευαν και δεν μου αρέσει να κατηγορώ κάποιον, αλλά όταν γύρισα σπίτι πίστευα ότι μου έκλεψαν την τσάντα», είπε η April. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα βρει την τσάντα της ξανά.

Το περιεχόμενο της τσάντας δεν ήταν μεγάλης αξίας, ωστόσο, υπήρχε κάτι πολύ σημαντικό για την April. Όταν η April έχασε την τσάντα της, δεν υπήρχαν κινητά ή ψηφιακές κάμερες. Εξαιτίας αυτού, δεν υπήρχαν αντίγραφα των φωτογραφιών από εκείνη την εποχή. Πολλές φωτογραφίες λοιπόν από την παιδική ηλικία του γιου της April χάθηκαν όταν έχασε την τσάντα της.

Το γεγονός ότι αυτές οι φωτογραφίες ήταν ακόμα μέσα στην τσάντα την έκανε πολλή χαρούμενη: «Ήταν τα πάντα για μένα. Ο γιος μου είναι 26 τώρα, αλλά ήταν 15 μηνών όταν έχασα την τσάντα μου. Τις φωτογραφίες τις έβγαλε ένα επαγγελματίας φωτογράφος και δεν είχα αντίγραφα. Τώρα έχουν ζημιά, αλλά οι λεπτομέρειες φαίνονται καλά».

Εκτός από τις παλιές της φωτογραφίες, ήταν σημαντικό για την April που μπόρεσε να δει τα παλιά της πράγματα. Το αγαπημένο της κραγιόν ήταν ακόμα εκεί. Αυτό της έφερε τόσες πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Αυτό όμως που ήταν το πιο πολύτιμο, ήταν οι φωτογραφίες του γιού της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις