Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

5 Πράγματα που Μαθαίνουμε όταν είμαστε χωρίς σχέση

 


Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουν την τάση να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι σε μια σχέση, δεν θα πρέπει να θεωρούμε πως κάποιος που είναι ελεύθερος, περνά άσχημα και δεν ευχαριστιέται τη ζωή.

Ακόμα και κάποιος μπορεί να νιώθει μόνος και συναισθηματικά ανικανοποίητος όταν δεν έχει σύντροφο, μπορεί να κερδίσει κάποια άλλα οφέλη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η κοινωνία συνεχώς μας βομβαρδίζει με την ιδέα ότι βρίσκουμε την ευτυχία μόνο όταν είμαστε μαζί με ένα άλλο πρόσωπο, αλλά αυτό απέχει αρκετά από την αλήθεια.

Αυτός που δεν είναι σε μια σχέση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αισθάνεται μοναξιά και απελπισία. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η επιστήμη απέδειξε πως κάποιοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί όταν είναι ελεύθεροι χωρίς σχέση.

Είτε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είτε όχι, μπορείτε να μάθετε να απολαμβάνετε και να ζητάτε χρόνο για τον εαυτό σας μακριά από το ταίρι σας. Η πληρότητα που θα νιώσετε θα σας ωθήσει να απολαύσετε με περισσότερο ενθουσιασμό την μελλοντική σας σχέση.

Εδώ παραθέτουμε τα 5 πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να ξέρουμε όταν είμαστε μόνοι:


1. Η αγάπη δεν είναι συνδεδεμένη με την ερωτική σχέση.

Παρακολουθώντας ταινίες, διαφημίσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου με την ιδέα πως η αγάπη με κάποιο τρόπο υπάρχει μόνο σε ρομαντικές σχέσεις. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται ένα κενό χωρίς κάποιον δίπλα τους να τους λέει γλυκόλογα και πιστεύουν πως δεν θα μπορέσουν να βρουν αγάπη αν δεν έχουν μια σχέση.

Ωστόσο, η αγάπη δεν έρχεται με προϋποθέσεις Θα πρέπει να έρχεται αυθόρμητα και να κατακλύζει την ύπαρξή μας. Με άλλα λόγια, δεν θα είναι απαραίτητο να είστε για κάποιον σημαντικός για να υποδεχθείτε την αφθονία της αγάπης στη ζωή σας.

Ο καιρός που περνάτε μόνοι, μπορεί να σας διδάξει να βρίσκετε την αγάπη όχι μόνο μέσω άλλων ανθρώπων, τόπων ή αντικειμένων, αλλά και μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό. Όταν καλλιεργήσει αρκετά την αγάπη προς τον εαυτό σας, θα διαπιστώσετε πως θα αντανακλάται σε όλα και όλους γύρω σας. Η αγάπη είναι μια κατάσταση της ύπαρξης, δεν είναι ένα συναίσθημα που νιώθουμε μόνο μέσα σε μια σχέση.

2. Δεν χρειάζεστε κανένα για να σας επιβεβαιώσει.

Όντας μόνοι, μαθαίνετε ότι εσείς και μόνο εσείς έχετε την ευθύνη να δίνετε αξία στον εαυτό σας. Δεν θα πρέπει να προστρέχει σε κανέναν άλλο για νιώθετε αποδεκτοί ή να σας επιβεβαιώσει, γιατί αν κάνετε κάτι τέτοιο, σημαίνει πως δεν μπορείτε να εκτιμήσετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. Οι άλλοι μπορεί να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή σας ή να σας παρέχουν στήριξη σε περιόδους αβεβαιότητας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αντικαθιστά την εκτίμηση που πρέπει οι ίδιοι να έχετε για τον εαυτό σας.

Ως ανεξάρτητα άτομα, χρειάζεται να μάθετε πώς να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, έτσι ώστε ποτέ να μην πρέπει να βασίζεστε σε κάποιον άλλο για να το κάνει αυτό για σας.

3. Η περίοδος της μοναξιάς είναι ο χρόνος της ανάκαμψης.

Αυτοί που είναι σε μια σχέση σιγά-σιγά λησμονούν πώς να περνούν τον χρόνο τους όταν είναι μόνοι, μιας και ξοδεύουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους με το άλλο τους μισό.

Ωστόσο, ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας μας επιτρέπει να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, να κάνουμε τις δραστηριότητες που απολαμβάνουμε και να καλλιεργήσουμε το πάθος και τις ευαισθησίες μας χωρίς την παρουσία ή την παρέμβαση του συντρόφου μας.

Στις μοναχικές μας στιγμές, έχουμε την ευκαιρία να προβληματιστούμε ήσυχα και να σκεφτούμε ιδέες, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε άλλους γύρω μας ή με την παρουσία του συντρόφου μας.

4. Ένας σύντροφος στη ζωή σας δεν είναι η μοναδική πηγή της ευτυχίας σας.

Η ευτυχία θα πρέπει να πηγάζει από μέσα σας και όχι να εξαρτάται από κάποιον άλλο. Οι άλλοι άνθρωποι της ζωής σας θα πρέπει να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να σας χαρίζουν χαρά, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε απόλυτα σε αυτούς για να αισθάνεστε ασφάλεια, ευτυχία ή οτιδήποτε άλλο.

Οι άλλοι μπορεί να φύγουν από τη ζωή σας όποτε θέλουν, έτσι το να είναι για σας η μοναδική πηγή ευτυχίας δεν ακούγεται πολύ ελπιδοφόρο σαν ιδέα. Όταν βρείτε την ευτυχία μέσα σας, κανείς δεν θα μπορέσει να την απομακρύνει από εσάς.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνάτε μόνοι, μπορείτε να καταλήξετε στο τι σας αρέσει, τι αντιπαθείτε και τι πραγματικά σας κάνει ευτυχισμένους Μπορεί ακόμα να ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας ξανά από την αρχή και τίποτα δεν είναι πιο συναρπαστικό από το να ξέρουμε πώς να είμαστε καλά με τον εαυτό μας.

5. Θα έχετε τον χρόνο να εξερευνήσετε τα δικά σας ενδιαφέροντα και χόμπι.

Το να είστε μόνοι σας σας επιτρέπει να έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνετε πράγματα που απολαμβάνετε πραγματικά χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσετε κάποιον άλλο αν του αρέσουν για να τα κάνετε μαζί. Παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή κάποιου άλλου, πράγμα το οποίο είναι εντελώς απελευθερωτικό.

Όλο το χρόνο που θα ξοδεύατε με το ταίρι σας γι να αποφασίσετε και να συμφωνήσετε τι θα κάνετε το σαββατοκύριακο ή να συμφωνήσετε για το που θα πάτε για φαγητό, θα φανεί αρκετά υπερβολικός όταν μπορείτε απλά να σηκωθείτε και να κάνετε ό, τι θέλετε.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα συμβιβασμό, ούτε να παρακάμψετε πράγματα που θέλετε να απολαύσετε μόνο και μόνο επειδή κάποιος άλλος δεν συμφωνεί με αυτά.

Με απλά λόγια, το να είστε μόνοι σας δίνει την ελευθερία, την ευελιξία και τον χρόνο που έχετε ανάγκη για να βρείτε τον εαυτό σας ξανά και να ανακαλύψετε εκ νέου πως είναι να ερωτεύεσαι ένα πρόσωπο που κερδίζει την καρδιά σας.


giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις