Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

«Βόμβα» Μητσοτάκη: Θεσπίζεται κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα για τους ελ. επαγγελματίες - Τους οποίους το κράτος δεν τους θέλει και τόσο..."ελεύθερους"!


 Στο νέο σύστημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών από το 2024 επικεντρώθηκε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Τι δήλωσε και τι ανακοίνωσε παράλληλα:

«Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό εισόδημα που δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερου του κατώτατου μισθού.

7 στους 10 να δηλώνουν κατώτερα έσδοα από τον κατώτατο μισθό, δεν γίνεται ο εργοδότης να βγάζει λιγότερα από τον εργαζόμενο του.

Οσα ανακοίνωσα στη ΔΕΘ γίνονται πλέον νόμος. Ρυθμίσιες για τα POS, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Πρέπει να δούμε τη στρεβλή εικόνα για να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται οι περισσότεροι να δηλώνουν λιγότερα από τον υπάλληλό τους. 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν και ένα σημαντικό κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 50% του τέλους επιτηδεύματος από το 2024. Για τους υπόλοιπους θα ισχύσει η έκπτωση του 25%».

(φωτο:eurokinissi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις