Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφανίστηκε ο Τσίπρας τώρα που έμειναν λίγοι - Κασσελάκης για τους 11: Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους


Το παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Είναι η πρώτη δημόσια θεσμική εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού σε συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μήνυμα στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη τώρα που στο κόμμα έχουν μείνει ελάχιστοι και οι αποχωρήσεις συνεχίζονται. Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε με ευχάριστη διάθεση στην αίθουσα, χαιρέτησε δημοσιογράφους και βουλευτές και κάθισε στο πίσω έδρανα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του τόνισε: «Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019.

Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός» είπε για τον Βασίλη Βασιλικό ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις αναφορές του στα εσωκομματικά με ευθείες βολές στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν: «Δεν σεβάστηκαν την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας θα τους τιμωρήσει» ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια από τους 149 βουλευτές το 2015 έφτασε στους 47 το 2023. Χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης και αυτήν την πορεία εμείς καλούμαστε πλέον να την ανατρέψουμε.

Ο Στέφανος Κασελάκης αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει ιδιωτική διαπραγμάτευση για τα Μάρμαρα λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να δανείσει κάτι στον ιδιοκτήτη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις