Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

To «Tζάμπα» πέθανε στη Γερμανία: Θα πληρώνουν τον AEPA στα Bενζινάδικα


 Το «τζάμπα» πέθανε στη Γερμανία, καθώς οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν στα Βενζινάδικα τον αέρα για το φούσκωμα των λάστιχων.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Γερμανία πρόκειται να αμφισβητήσει έναν μακροχρόνιο κανόνα. Παραδοσιακά, τα βενζινάδικα σε όλο τον κόσμο προσέφεραν δωρεάν αέρα στους οδηγούς για το φούσκωμα των ελαστικών. Ωστόσο, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών που επηρεάζουν τους πρατηριούχους στη Γερμανία, αυτή η δωρεάν υπηρεσία αναμένεται να τερματιστεί.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, παράλληλα με την αύξηση του κόστους των προϊόντων και των υπηρεσιών, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα αντιμετωπίσουν τώρα ένα πρόσθετο έξοδo. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από την τρέχουσα πρακτική, όπου η παροχή αέρα για το φούσκωμα των ελαστικών ήταν μια δωρεάν υπηρεσία.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής μπορεί να εντοπιστεί στο 2013, όταν μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του εμπορίου και της διανομής καυσίμων αποφάσισε να αρχίσει να χρεώνει τον αέρα που χρησιμοποιείται για το φούσκωμα των ελαστικών των οχημάτων. Εκείνη την εποχή, η κίνηση αυτή δεν ακολουθήθηκε από άλλες εταιρείες. Ωστόσο, η τρέχουσα ενεργειακή κρίση έχει μειώσει σημαντικά τα έσοδα των πρατηρίων καυσίμων, καθιστώντας οικονομικά ανέφικτη τη λειτουργία του απαραίτητου εξοπλισμού για το φούσκωμα των ελαστικών.

Το σκεπτικό αυτής της απόφασης βασίζεται στο υψηλό κόστος που συνδέεται με την αγορά και τη συντήρηση του τεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για την υπηρεσία αυτή. Ως εκ τούτου, το βάρος του κόστους αυτού αναμένεται να μεταφερθεί από τις επιχειρήσεις στους καταναλωτές, τερματίζοντας ουσιαστικά τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας αυτής.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία. Στον δυτικό κόσμο και όχι μόνο, η ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση στα συστήματα πίεσης αέρα στα πρατήρια καυσίμων αποτελούσε κανόνα, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις