Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Oι ερωτήσεις που θα σας έκανε η γάτα σας αν μπορούσε να Mιλήσει

 


Κωνσταντίνα Μάλλιου

Τι να σκέφτεται άραγε αυτό το πανέξυπνο και παμπόνηρο μυαλό της γάτας σας;

Πόσο θα θέλατε να μπορούσατε να μιλήσετε μαζί της και να σας πει επιτέλους όλα αυτά που κρατάει κρυμμένα καλά μέσα της; Μάλλον πολύ!

Αλλά και αυτό το υπέροχο αιλουροειδές σίγουρα θα ήθελε να σας πει και να σας ρωτήσει πάρα πολλά πράγματα. Γιατί κακά τα ψέματα. Είμαστε δύο διαφορετικά είδη που σκέφτονται και πράττουν με διαφορετικό τρόπο. Και ίσως κάποια πράγματα που κάνουμε εκνευρίζουν τα κατοικίδιά μας. Ή κάποια πράγματα που κάνουμε, τα κάνουν να απορούν.

Τι θα σας ρωτούσε, λοιπόν, η μικρή αυτή κυρία αν μπορούσε να μιλήσει; Μήπως οι ερωτήσεις της θα σας έφερναν σε δύσκολη θέση; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις πέντε πιο πιθανές ερωτήσεις που θα έκανε μια γάτα αν είχε την δυνατότητα – προφανώς εικάζουμε και δεν είμαστε μέσα στο μυαλό της.

1η ερώτηση: Γιατί δεν με αφήνεις να βγω έξω;

Ειδικά αν μια γάτα έχει ζήσει και εκτός σπιτιού, σίγουρα θα αναρωτιέται γιατί πλέον δεν βγαίνει να σουλατσάρει στη γειτονιά. Απόδειξη αυτού είναι ότι πολλές φορές μπορεί να προσπαθήσει να το σκάσει από μισάνοιχτα παράθυρα και πόρτες και εσείς να την προλάβατε στο τσακ! Δυστυχώς, ο κόσμος εκτός σπιτιού είναι πολύ επικίνδυνος για τις γάτες. Υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα, χιλιάδες ασυνείδητοι και χαιρέκακοι άνθρωποι που μπορεί να θέλουν να τις βλάψουν – και ίσως το έχουν καταφέρει κιόλας. Αν νιώθετε τύψεις που δεν αφήνετε τη γατούλα σας να βγαίνει εκτός σπιτιού, μπορείτε να δοκιμάσετε να την εκπαιδεύσετε να φοράει λουράκι, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε μεγάλες και ασφαλείς βόλτες. Επιπλέον, δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον περιβάλλον για να μπορεί να παίζει, να εκτονώνει τα κυνηγητικά της ένστικτα αλλά και να ξεκουράζεται όποτε θέλει.

2η ερώτηση: Γιατί είσαι τόσο μεγάλη, αδέξια και χωρίς τρίχες γάτα;

Σύμφωνα με έρευνες, οι γάτες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι ανήκουμε σε διαφορετικό είδος, γι’ αυτό τον λόγο δεν αλλάζουν και τη συμπεριφορά τους απέναντί μας. Αντιθέτως, μας συμπεριφέρονται και μας αντιμετωπίζουν σαν μεγάλες αδέξιες γάτες που περιφέρονται μέσα στο σπίτι. Έτσι, λοιπόν, αν η γάτα σας μπορούσε να εκφράσει με λέξεις αυτό που σκέφτεται πολύ πιθανό είναι να σας εξέφραζε αυτό το υπαρξιακό ερώτημα σχετικά με το γιατί είστε τόσο διαφορετικοί από εκείνη.

3η ερώτηση: Γιατί με χαϊδεύεις ενώ έκανα μπάνιο μόλις τώρα;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο τρελές είναι οι γάτες με την περιποίησή τους, αφού περνάνε τη μισή τους ζωή κάνοντας γατο-grooming. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι γατογονείς – ή και όχι -θα μπορούσαν να χαϊδεύουν τον μικρό τους αίλουρο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Η γάτα σας μάλλον δεν θα εκτιμήσει και πολύ τα χάδια αμέσως μετά το μπάνιο της. Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί είναι καθαρή και δεν θέλει κανένας να την ακουμπήσει και ο δεύτερος είναι γιατί ενώ έχει απαλλαγεί από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μυρωδιά, εσείς με τα χάδια της μεταφέρετε ξανά ότι με κόπο είχε ξεφορτωθεί από πάνω της. Επομένως, αποφύγετε τα χάδια κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το μπάνιο της αν δεν θέλετε να σας κοιτάξει με το βλέμμα αγριεμένου λιονταριού!

4η ερώτηση: Τι εννοείς δεν μπορώ να χρησιμοποιώ τον καναπέ για να ξύνω τα νύχια μου;

Άλλη μια ερώτηση που θα σας έκανε η μικρή σας γατούλα αν μπορούσε είναι γιατί δεν μπορεί να ξύνει τα νύχια της στον καναπέ σας. Ναι, εσείς μπορεί να έχετε πάρει το πιο καλό και ακριβό ονυχοδρόμιο αλλά εκείνη θέλει τον καναπέ σας. Και προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεστε έξαλλος/η κάθε φορά που βλέπετε μια καινούργια γρατζουνιά. Γι’ αυτήν τα έπιπλα είναι απλά μια επιφάνεια που μπορεί να περπατάει πάνω της, να ξύνει τα νύχια της ή να κοιμάται. Δεν μπορεί να καταλάβει την οικονομική ή συναισθηματική αξία που έχει για εσάς, οπότε αν μπορούσε θα σας ρωτούσε γιατί εκνευρίζεστε ενώ αυτή απλά λιμάρει τα νύχια της.

5η ερώτηση: Πότε θα με ταΐσεις επιτέλους;

Και ποιος δεν λατρεύει το φαγητό! Νομίζω όλοι μας. Οπότε, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τις γάτες που θέλουν να τρώνε συνέχεια και το φαγητό τους φυσικά να παίρνει 10/10. Μια ακόμα, λοιπόν, ερώτηση που θα σας έκανε η μικρή σας φουντωτή κυρία είναι πότε θα την ξαναταΐσετε. Ειδικά αν έχουν περάσει λίγα λεπτά παραπάνω από την ώρα που την ταΐζετε, να είστε έτοιμος/η να αντιμετωπίσετε το έξαλλο νιαούρισμά της για να σας κάνει να της βάλετε τροφή ακόμα πιο γρήγορα. Άντε γιατί δεν αντέχει άλλο. Λιμοκτονεί και εσείς αργήσατε 3 ολόκληρα λεπτά!

Εσείς τι άλλο πιστεύετε ότι θα σας ρωτούσε η γατούλα σας αν μπορούσε;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις