Τρίτη 23 Απριλίου 2024

H λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2024 - Σε ποια θέση βρέθηκε το «Βενιζέλος» - Τα αεροδρόμια της Ντόχα και της Σιγκαπούρης κονταροχτυπιούνται τα τελευταία 4 χρόνια για την πρωτιά


 Κορυφαίο αεροδρόμιο για το 2024 αναδείχθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στη Ντόχα στην κατάταξη του Skytrax. Φέτος το αεροδρόμιο της Ντόχα κατάφερε να εκθρονίσει το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, με το οποίο κονταροχτυπιέται τα τελευταία 4 χρόνια για την πρωτιά. 

«Φέτος, το διεθνές αεροδρόμιο Hamad γιορτάζει το δέκατο έτος λειτουργίας του και είναι μεγάλη μας τιμή το γεγονός ότι οι επιβάτες μας ψήφισαν για τρίτη φορά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, Badr Mohammed Al Meer και πρόσθεσε πως «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε και να ικανοποιούμε τους επιβάτες δημιουργώντας αξέχαστα ταξίδια».

Την πρωτιά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα χάρισαν οι δωρεάν ξεναγήσεις που προσφέρονται από το προσωπικό σε επιβάτες με μεγάλη αναμονή. Στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου βρίσκεται, επίσης, το ξενοδοχείο Oryx Airport, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θεραπείες σπα, να κολυμπήσουν στην πισίνα  ακόμα και να παίξουν σκουός.

Σε ποια θέση βρέθηκε το Ελευθέριος Βενιζέλος 

 Συνολικά, αξιολογήθηκαν 570 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη βασίστηκε στις απαντήσεις ταξιδιωτών από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες, που κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις για ποικίλα ζητήματα, όπως την ευκολία διέλευσης από τα σημεία ελέγχου έως την ποιότητα και την ποικιλία φαγητού.

Από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμιο την υψηλότερη θέση στην κατάταξη κατέλαβε το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι, που βρέθηκε στην 6η θέση. Τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βιέννης και της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν, επίσης, ψηλά στην κατάταξη. Όσον αφορά τα ελληνικά αεροδρόμια, τα νέα είναι μάλλον αρνητικά, καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατέλαβε την 67η θέση, πέφτοντας 7 θέσεις σε σύγκρισή με το 2023. Πολύ καλές επιδόσεις επέδειξαν και αεροδρόμια της Ασία με 7 να μπαίνουν στην κορυφαία 20αδα. 

Τα 20 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2024

  1. Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα
  2. Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης
  3. Αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ
  4. Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο
  5.  Αεροδρόμιο Narita του Τόκιο
  6. Παρίσι Αεροδρόμιο Charles de Gaulle
  7. Αεροδρόμιο Ντουμπάι
  8. Αεροδρόμιο Μονάχου
  9. Αεροδρόμιο Ζυρίχης
  10. Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης
  11. Αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ
  12. Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης
  13.  Αεροδρόμιο Βιέννης
  14.  Ελσίνκι-Vantaa
  15. Μαδρίτη-Barajas
  16. Αεροδρόμιο Centrair Ναγκόγια
  17.  Αεροδρόμιο Βανκούβερ
  18. Αεροδρόμιο Κανσάι
  19. Αεροδρόμιο Μελβούρνης
  20.  Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις