Τρίτη 23 Απριλίου 2024

«Τσουνάμι» φυγής! Γερμανικές εταιρείες κοιτάνε MAZIKA προς Κίνα! Οργή στο Βερολίνο - Τι μεταδίδεται


 Για τον πρόεδρο της CDU, Friedrich Merz, η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχέση με την Κίνα δεν είναι αρκετά σκληρή. Θέλει να σπάσει τους οικονομικούς δεσμούς με τον «Δράκο». Ωστόσο, πολλές γερμανικές εταιρείες επεκτείνουν αυτήν τη στιγμή τις επενδύσεις τους στην κινεζική περιφέρεια προς απογοήτευση των ΗΠΑ.

Στον απόηχο της επίσκεψης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Κίνα, την οποία συνόδευσε υψηλόβαθμη επιχειρηματική αντιπροσωπεία, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του CDU Φρίντριχ Μερτς διατυπώνει τώρα ηχηρές κατηγορίες κατά της Κίνας, προκειμένου να αποτρέψει το κύμα γερμανικών εταιρειών που φεύγουν προς τα εκεί!

«Η Κίνα συμπεριφέρεται όλο και πιο κατασταλτικά εσωτερικά και όλο και πιο επιθετικά εξωτερικά. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γίνεται επομένως μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλειά μας. Η Κίνα υποστηρίζει την Βόρεια Κορέα, αλλά και τον «επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η Κίνα επίσης δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε διασκέψεις ειρήνης που έχουν προγραμματίσει η Ελβετία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Αυτό δείχνει ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν πραγματικό συμφέρον να τερματίσουν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Ο Μερτς απειλεί γερμανικές εταιρείες που επενδύουν στην Κίνα, όπως σχολιάζεται σε ΜΜΕ!

Σημειώνεται πως μετά την μαζική αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Γερμανία χάρη στις ρωσικές κυρώσεις, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες θέλουν να μετεγκατασταθούν. Ωστόσο, πολλές από αυτές πηγαίνουν στην Κίνα και όχι στις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, ο Merz πιέζει για μια πλήρη στροφή προς την γραμμή των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις