Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

New York Post: Πώς συνδέεται ο Σόρος με τις διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

 Η New York Post περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Τζορτζ Σόρος και οι προοδευτικοί υποστηρικτές του παρείχαν οικονομική υποστήριξη στο το κύμα των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ


Η New York Post περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Τζορτζ Σόρος και οι προοδευτικοί υποστηρικτές του παρείχαν οικονομική υποστήριξη σε άτομα που οδηγούν το κύμα των ριζοσπαστικών διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ σε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αρχικά με την κατάληψη της πανεπιστημιούπολης Morningside του Πανεπιστημίου Κολούμπια και γρήγορα εξαπλώθηκαν σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και το Έμορι στη Τζόρτζια.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με τη New York Post, οι διαμαρτυρίες αυτές ενορχηστρώθηκαν από τοπικά τμήματα των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP), μιας ομάδας που φέρεται να χρηματοδοτείται από τον Σόρος και το δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανώσεών του. Η Post υποστηρίζει ότι ο Σόρος, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής, είναι βασικός χρηματοδότης πίσω από αυτές τις κινήσεις.

Επιπλέον, η New York Post αποκαλύπτει ότι σε τρία κολέγια, οι διαμαρτυρίες υποστηρίζονται ενεργά από ακτιβιστές που συνδέονται με την Αμερικανική Εκστρατεία για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα (USCPR), μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Η USCPR φέρεται να προσφέρει οικονομικά κίνητρα έως και 7.800 δολάρια για τους υποτρόφους της κοινότητας και από 2.880 έως 3.660 δολάρια για τους υποτρόφους των πανεπιστημίων, με αντάλλαγμα την αφιέρωση οκτώ ωρών την εβδομάδα για την οργάνωση εκστρατειών που καθοδηγούνται από παλαιστινιακές οργανώσεις. Αυτοί οι υπότροφοι εκπαιδεύονται για να «υποκινούν, να επαναστατούν», όπως σημειώνει το NYP, το οποίο επικαλείται χρηματοδότηση που έλαβε από τον Σόρος το 2017 και το 2019. Η Post αναδεικνύει τρεις υποτρόφους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, η New York Post αναφέρει ότι η χρηματοδότηση του Σόρος, μαζί με εκείνη των οπαδών του, έχει καθοριστική σημασία για τις διαμαρτυρίες στο Κολούμπια. Οι συγκεκριμένες ομάδες που αναφέρονται ως στρατοπεδευμένες στο πανεπιστήμιο περιλαμβάνουν τις Students for Justice in Palestine (SJP), Jewish Voice for Peace (JVP) και Within Our Lifetime.

Μια ανάλυση της The Post υποστηρίζει ότι και οι τρεις ομάδες έχουν λάβει χρηματοδότηση από οντότητες που συνδέονται με τον Σόρος, ενώ το Rockefeller Brothers Fund παρέχει επίσης υποστήριξη στο JVP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις