Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

TOYPKIA: O Ερντογάν αναβάλλει την επίσκεψη στις ΗΠΑ


 Σύμφωνα με το Bloomberg ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ και έτσι η συνάντησή του με τον Μπάιντεν που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου δε θα πραγματοποιηθεί.

Η πληροφορία που μετέδωσε πριν από λίγες μέρες το Oda TV φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με το Bloomberg η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, αναβλήθηκε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσκληθεί από τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα θέματα όπως τον πόλεμο στη Γάζα, οικονομικά και αμυντικά ζητήματα. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την Τουρκία ο Ερντογάν αποφάσισε να μην ταξιδέψει για τις ΗΠΑ λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του.

Βέβαια την ίδια ώρα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπάρχει μια άλλη οπτική. Φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες δεν βρέθηκε κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη συνάντηση. Η στήριξη του προέδρου Ερντογάν στη Χαμάς και η σκληρή γλώσσα για τη στάση των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, δημιούργησαν επιπρόσθετα εμπόδια σε αυτή τη συνάντηση.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι η πληροφορία της αναβολής της συνάντησης δεν προήλθε απευθείας από την πλευρά του Ερντογάν, αλλά από αξιωματούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις