Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Τα εμβόλια mRNA πυροδότησαν την σπάνια θανατηφόρα νόσος των Prion που είναι πλέον και Mεταδοτική, προειδοποιούν επιστήμονες.


 Μια σπάνια και θανατηφόρα νευροεκφυλιστική ασθένεια έχει γίνει πιο διαδεδομένη μετά την κυκλοφορία των εμβολίων mRNA, προειδοποίησαν οι επιστήμονες. Λόγω του γεγονότος ότι τα Prion καταστρέφουν γρήγορα παρόμοιους τύπους πρωτεϊνών, η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί εάν ένα άτομο εκτεθεί σε όργανα ή αίμα που έχουν ήδη προσβληθεί από Prion.

Οι ασθένειες Prion, οι οποίες κοιλώνουν τον εγκέφαλο και οδηγούν σε επώδυνο θάνατο, έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια από τότε που εισήχθησαν τα εμβόλια για τον COVID. Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία, η πάλαι ποτέ σπάνια ασθένεια γίνεται πλέον ανησυχητικά συνηθισμένη μεταξύ των εμβολιασμένων.

Μία από τις κύριες ασθένειες Prion ονομάζεται νόσος Creutzfeldt-Jakob (CJD). Η CJD θεωρήθηκε παραδοσιακά ως μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική και εκφυλιστική ασθένεια, που αντιπροσωπεύει περίπου 1 περίπτωση ανά ένα εκατομμύριο άτομα. Παραδοσιακά, υπάρχουν περίπου 350 περιπτώσεις σποραδικής CJD στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Οι περιπτώσεις CJD αποτελούν το 90 τοις εκατό όλων των ασθενειών Prion.

Τον Απρίλιο του 2023, ιατρικοί ερευνητές τεκμηρίωσαν  ένα θανατηφόρο κρούσμα CJD  , αφού ο 68χρονος ασθενής έλαβε μια δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19.  Μια άλλη περίπτωση τεκμηριώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022  αφορούσε έναν 59χρονο άνδρα ύποπτο για CJD, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα μετά από πολλαπλούς εμβολιασμούς για τον COVID-19.  Σε μια τρίτη περίπτωση που ερευνήθηκε , μια 68χρονη γυναίκα υπέστη ταχεία απώλεια μνήμης, αλλαγές συμπεριφοράς, πονοκεφάλους και διαταραχή στο βάδισμα μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022, το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Εμβολίων (VAERS) είχε καταγράψει  42 περιπτώσεις CJD μετά τον εμβολιασμό .

Ο Sid Belzberg, ένας ανεξάρτητος ερευνητής, συγκέντρωσε επιπλέον 60 αναφορές ασθενειών Prion μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID σε έναν ιστότοπο που είχε δημιουργήσει για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις νευρολογικές παρενέργειες των τρυπημάτων. Αυτά τα 60 κρούσματα προήλθαν από έναν πληθυσμό περίπου 15.000 ατόμων που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο, υποδηλώνοντας μια ανησυχητική τάση.

Μια  εργασία του 2021 από τον J. Bart Classen διαπιστώνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας στα  εμβόλια mRNA θα μπορούσε να προκαλέσει ασθένειες που μοιάζουν με πριόν , επειδή μπορεί να συνδεθεί με πολλές γνωστές πρωτεΐνες και να προκαλέσει την εσφαλμένη αναδίπλωση τους σε πιθανά Prion.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αλληλουχία RNA από το εμβόλιο περιέχει συγκεκριμένες αλληλουχίες που μπορούν να προκαλέσουν πρωτεΐνη δέσμευσης TAR DNA (TDP-43) και πρωτεΐνη δέσμευσης Fused in Sarcoma (FUS) να αναδιπλωθούν τραγικά στους παθολογικούς σχηματισμούς πριόν τους. Περαιτέρω έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πρωτεΐνη ακίδας του εμβολίου περιέχει ένα συστατικό S1 που μπορεί να λειτουργήσει ως αμυλοειδές και τελικά να σχηματίσει τοξικά συσσωματώματα. Αυτός ο σχηματισμός αμυλοειδούς  οδηγεί τελικά σε νευροεκφυλισμό .

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν σχηματισμό Prion και μπορούν ουσιαστικά να μεταδώσουν τη νόσο

Οι ασθένειες των Prion που ορίστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920, χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: σποραδικές, κληρονομικές ή επίκτητες. Οι περισσότερες περιπτώσεις (90 τοις εκατό) ταξινομούνται ως σποραδικές.  

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν : έλλειψη συντονισμού, προβλήματα με το περπάτημα και την ισορροπία. εξασθενημένη σκέψη, μνήμη και κρίση. αλλαγές συμπεριφοράς? κατάθλιψη, εναλλαγές διάθεσης και άγχος. σύγχυση; αϋπνία ή αλλαγές στα πρότυπα ύπνου. ασυνήθιστες αισθήσεις και αλλαγές στην όραση. Αυτά τα συμπτώματα οδηγούν τελικά σε ακούσια μυϊκά τραντάγματα και σοβαρή ψυχική επιδείνωση ή/και άνοια.

Μία από τις ελαττωματικές διαδικασίες στην κατασκευή του εμβολίου COVID-19 συμβαίνει κατά τη «βελτιστοποίηση» κωδικονίων. Στα εμβόλια για τον COVID-19, όταν η ουρακίλη αντικαθίσταται από συνθετική μεθυλψευδοουριδίνη, εμφανίζεται μια διαδικασία που ονομάζεται μετατόπιση πλαισίου, η οποία οδηγεί σε σφάλμα στην αποκωδικοποίηση. Αυτό το σφάλμα πυροδοτεί την παραγωγή παρεκκλίνων πρωτεϊνών εκτός στόχου ή Prion

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτές οι ασθένειες prion μπορεί να είναι μεταδοτικές τώρα, μέσω μεταμοσχεύσεων αίματος και οργάνων από  άτομα που επηρεάζονται αρνητικά από τα εμβόλια mRNA . Αυτές οι μολυσματικές καταστάσεις πριόν μπορεί να συνεχίσουν να προκαλούν ALS, εκφύλιση του πρόσθιου κροταφικού λοβού, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες νευρολογικές εκφυλιστικές ασθένειες.

Ένα Prion είναι ουσιαστικά ένα «πρωτεϊνώδες μολυσματικό σωματίδιο». Αυτοί οι δυνητικά μολυσματικοί παράγοντες περιλαμβάνουν ένα πρωτεϊνικό υλικό που μπορεί να διπλωθεί με δομικά διακριτούς τρόπους.

Ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να διπλώσει πραγματικά του επιτρέπει να μεταδοθεί σε άλλες πρωτεΐνες prion – μια μέθοδος παρόμοια με μια ιογενή λοίμωξη, αλλά χωρίς τα νουκλεϊκά οξέα. Αντί να αναδιπλώνονται μέσω DNA ή RNA, τα Prion έχουν μια ασυνήθιστη ικανότητα να βρίσκουν και να μεταφέρουν την λανθασμένη πρωτεϊνική τους κατάσταση σε παρόμοιες πρωτεΐνες.

Αυτό πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που βλάπτει τις υγιείς πρωτεΐνες και προκαλεί ταχεία καταστροφή του νευρικού συστήματος του ατόμου. Επειδή τα Prion μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες, δεν μπορούν να αποστειρωθούν ή να καταστραφούν από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, επομένως είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις