Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην αποθήκευση των φρούτων, επηρεάζει την ωρίμανσή τους, οδηγώντας σε γρήγορη αλλοίωση. Μάθετε πώς να αποθηκεύετε σωστά τα φρούτα σας, προκειμένου να τα διατηρήσετε φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν αποθηκεύετε τα φρούτα
Η φρουτιέρα είναι ένα από τα πιο κοινά αντικείμενα στην κουζίνα, μαζί με την τοστιέρα και τη μηχανή του καφέ. Η συνήθεια να αποθηκεύουμε όλα τα φρούτα μαζί στην φρουτιέρα μπορεί να είναι επιζήμια για τη φρεσκάδα τους, ειδικά για μήλα και μπανάνες.
Όταν αποθηκεύετε τα μήλα με τις μπανάνες μαζί, αυτό επιταχύνει την ωρίμανσή τους, με αποτέλεσμα να σαπίσουν γρήγορα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην παραγωγή αιθυλενίου από τα δύο φρούτα, ενός αερίου που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους.
Επιπλέον, πολλά άλλα φρούτα (όπως τα ακτινίδια) και λαχανικά (όπως τα κρεμμύδια και τα φυλλώδη λαχανικά) είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο. Η υψηλή συγκέντρωση αυτού του αερίου σε μια γεμάτη φρουτιέρα δημιουργεί ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί τη διατήρηση της φρεσκάδας των φρούτων.
Συμβουλές αποθήκευσης για τα μήλα
- Αποθηκεύστε τα μήλα μόνα τους στον πάγκο, μακριά από φρούτα και λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο.
- Η καλύτερη θέση για τα μήλα είναι το ψυγείο, καθώς προτιμούν κρύο περιβάλλον για να διατηρήσουν την τραγανότητά τους.
- Ακολουθήστε τον ίδιο κανόνα διαχωρισμού και στο ψυγείο για τα προϊόντα που εκπέμπουν αιθυλένιο.
Συμβουλές αποθήκευσης για τις μπανάνες
- Για να επιταχύνετε την ωρίμανση μιας μπανάνας, μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ένα μπολ με άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο.
- Για να επιβραδύνετε την ωρίμανση, αποθηκεύστε τις μπανάνες μακριά από μήλα, πατάτες και ντομάτες.
- Οι μπανάνες μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο της κουζίνας, αλλά αν ωριμάσουν γρήγορα, μεταφέρετέ τις στο ψυγείο για να διατηρηθούν περισσότερο.
- Το δέσιμο των κοτσανιών στις μπανάνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ωρίμανσης.
- Οι ώριμες μπανάνες διαρκούν περίπου 2-3 ημέρες στον πάγκο και έως 7 ημέρες στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου