Παρασκευή 23 Μαΐου 2025

Υπέροχο και λαχταριστό καλοκαίρινο φαγάκι – ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαρίσιο κιμά


 Δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα! Και αν ψάχνεις έναν τρόπο να την απολαύσεις που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί θα σε ξετρελάνουν. Ένα φαγητό που ισορροπεί ανάμεσα στο comfort food και το γιορτινό τραπέζι, με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας και άρωμα που γεμίζει το σπίτι. Μια συνταγή απλή αλλά τόσο εντυπωσιακή που αξίζει να την προσφέρεις και στους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.


Υλικά – Εκτέλεση

Κόβουμε 1 κιλό μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα. Τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα, ψήνοντάς τες στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.


Στο μεταξύ, σε τηγάνι σοτάρουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια και προσθέτουμε 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ½ κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου, και 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά.


Παίρνουμε κάθε φέτα μελιτζάνας και προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού από τον κιμά και 1 κουτ. γλυκού τριμμένο τυρί γκούντα. Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί.


Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με λίγο νερό μέχρι να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με έξτρα τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό, να κάνει τραγανή κρούστα το τυρί και να απορροφηθούν τα υγρά.


💡 Tips σερβιρίσματος


  • Συνόδεψέ το με δροσερό γιαούρτι ή μια σπιτική σκορδαλιά.
  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις το γκούντα με κασέρι ή φέτα.
  • Προτείνεται και ως κυρίως πιάτο ή και ως μεζές για ένα πιο πλούσιο τραπέζι με φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις