Μια υπέροχη συνταγή για τη μακαρονόπιτα της γιαγιάς που θα εντυπωσιάσει
Η συνταγή προέρχεται από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL.
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12-14 φύλλα)
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- 500 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. γάλα
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ. σόδα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μία φέτα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ, τη σόδα, μία φέτα λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Το βράσιμο διαρκεί όσο γράφει η συσκευασία των ζυμαρικών.
Κατόπιν σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπωλ το γάλα, θρυμματίζουμε τη φέτα, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30Χ35 εκατοστά, τοποθετούμε 6 ή 7 φύλλα κρούστας και τα πασπαλίζουμε με πινέλο.
Αδειάζουμε στο μπωλ το μίγμα με τα μακαρόνια και το στρώνουμε.
Διπλώνουμε προς το εσωτερικό του ταψιού τα φύλλα κρούστας.
Από πάνω, στρώνουμε διαδοχικά 6 ή 7 άλλα φύλλα κρούστας τα οποία πασπαλίζουμε με το πινέλο.
Με ένα καλαμάκι, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας και την χαράζουμε με το μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 60 έως 70 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου