Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025

Τέλεια αγαπημένο φαγητό – Kρεμώδη γιουβαρλάκια με Yπέροχη σάλτσα αυγολέμονο

 


Μία καταπληκτική δημιουργία που περιμένει να τη δοκιμάσετε!! Λατρεμένο φαγητό μικρών και μεγάλων που δεν έχει καμία σχέση με τα γιουβαρλάκια σούπα

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 γεμάτες κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός, άνηθος και δυόσμος
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Τριμμένο καρότο
  • Αλάτι, πιπέρι και κουρκουμάς
  • 2 αυγά
  • Χυμός λεμονιού
  • 2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά σε ένα μπωλ και κατόπιν πλάθουμε μεγάλες μπάλες, τις οποίες αλευρώνουμε πολύ καλά.
Βράζουμε 1 λίτρο νερό στην χύτρα, βάζουμε ελαιόλαδο, αποξηραμένο κρεμμύδι, λίγο ζωμό λαχανικών, πιπέρι μαύρο, λίγο κουρκουμά, καρότα σε ροδέλες και αλάτι.

Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα γουβαρλάκια και μαγειρεύουμε σε χύτρα για περίπου 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμόνι και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε με την κουτάλα λίγο από το ζωμό του φαγητού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα του αυγολέμονου, το οποίο αδειάζουμε αργά στην χύτρα.

Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει το φαγητό.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής :
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “γιουβαρλάκια” !

YouTube video player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις