Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Καταπληκτικά σε γεύση ΠΙΡΟΣΚΙ Πατάτας. Mία Αυθεντική ποντιακή συνταγή..


 Η συνταγή αυτή προέρχεται από την ιστοσελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”.

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ξερή μαγιά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 6 βραστές πατάτες, πολτοποιημένες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κανονικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μισό από το αλεύρι με τη μαγιά, διαλυμένη στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει για λίγο και προσθέτουμε το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις ανοίγουμε με την παλάμη μας σε φύλλα. Στο κέντρο κάθε φύλλου, βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιροσκι λίγα-λίγα μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα πιροσκι με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις