Μια συνταγή για μους με σμέουρα από τη Madame Gâteaux που φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι και μας θυμίζουν πόσο νόστιμα σπάνε τη μονοτονία της μέρας ενώ ταυτόχρονα μας ενώνουν τη στιγμή που θέλουμε κάτι γλυκό και φρουτένιο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα αποψυγμένα σμέουρα, τη ζάχαρη και
τον χυμό λεμονιού για 3΄- 4΄, πιέζοντας τα σμέουρα να διαλυθούν, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στα σμέουρα ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήνουμε τα σμέουρα να κρυώσουν και στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα, να πήξει. Σουρώνουμε τα σμέουρα και πετάμε τα σποράκια.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το ζουμί από τα σμέουρα μέσα στην κρέμα γάλακτος ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με το μείγμα. Ψύχουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε τη μους με φρέσκα σμέουρα.
Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου