Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Είναι πιθανό να πάρουμε σε έναν χρόνο τα πρώτα F-35; - Ο "κρυφός άσος" της Ελλάδας

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ίσως να μην είναι μακριά η ημέρα που θα δούμε την πρώτη τετράδα F-35, με ελληνικά χρώματα να προσγειώνεται σε ελληνικό έδαφος και να

Πώς θα εκδίδονται οι νέες «ψηφιακές» συντάξεις

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η διαδικασία έκδοσης συντάξεων αλλάζει καταλυτικά. Ο ΕΦΚΑ γίνεται ψηφιακός, οι νέες συντάξεις εκδίδονται με

Γιατί αποστρατεύθηκε ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς;

Το ΓΕΣ εδώ και μια δεκαετία ζει την …περιπέτεια του. Αρχηγοί έρχονται και φεύγουν, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος! Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς ήταν καλοί Αρχηγοί.

Γιατί υπάρχει αυτή η τρυπούλα στα κουτιά των αναψυκτικών;

Δεν ανοίγει μόνο τη δίοδο προς την «απόλαυση».

Καλώς ή κακώς, το «ανοιχτήρι» στα αναψυκτικά είναι μια πολύ σπουδαία πατέντα. Ο λόγος;

Στην «καρδιά» της κυπριακής ΑΟΖ τουρκικό γεωτρύπανο - Απόφαση για να «τρυπήσουν» στο οικόπεδο 8


Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα, ανακοινώνοντας την αποστολή του γεωτρύπανου Γιαβούζ αυτή την φορά νότια της Κύπρου εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ και σε

Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Αγία Σοφία Ανδριανούπολης σε Τζαμί

Εκλεισε τις βάνες ο Χάφταρ στο 50% του πετρελαίου των εξαγωγών στη Λιβύη

Τα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης που ελέγχει η δύναμη του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ - ο οποίος διέταξε την 4η Απριλίου τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του

Frontex: Σε όλη την ΕΕ μειώνονται οι αφίξεις αλλοδαπών εκτός από την... Ελλάδα - 46% άνοδος σε σχέση με το 2018


Μια απίστευτη κατάσταση φαίνεται να καταγράφεται στις ροές του μεταναστευτικού προβλήματος καθώς ενώ η Frontex αναφέρει μείωση που φτάνει το 92% σε επίπεδο ΕΕ για την νότια πλευρά της

Παρασκήνιο: Γιατί ήρθε ο Χαφτάρ στην Αθήνα -Τι προσδοκά η Ελλάδα από τη Διάσκεψη Βερολίνου


«Η Ελλάδα δεν θα έχει φυσική παρουσία στο Βερολίνο, αλλά, θα είναι παρούσα στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν εκεί», σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος, αποτιμώντας την επίσκεψη

Αυτή είναι η «πόλη των νεκρών» που χτίζεται κάτω από τα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

Εδώ και λίγα χρόνια οι εργασίες για την επίλυση ενός ασυνήθιστου προβλήματος στο Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις πρώτες κατασκευές να είναι έτοιμες να παραδοθούν στο κοινό από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Απoσύρονται οι ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης , CNN Greece

Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε

Γιατί ο επικεφαλής της ΜΙΤ είδε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας στη Μόσχα

Ο επικεφαλής της ΜΙΤ , Χάκαν Φιντάν, συναντήθηκε τη περασμένη Δευτέρα με τον ομόλογό του από τη Συρία, Αλί Μαμλούκ, στη Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των δύο αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των τουρκικών και συριακών

Τούρκος ναύαρχος: "Η Τουρκία έχει αποχαιρετήσει το ΝΑΤΟ"

Θράσος χωρίς όρια από την Άγκυρα - Μανιφέστο από Τούρκο ναύαρχο ε.α.

Ο γνωστός μας για τις απόψεις του Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz μας ενημερώνει για τα σχέδια της χώρας του στην Α.Μεσόγειο, προειδοποιώντας μας μάλιστα για την υλοποίηση του σχεδίου εθνικό όρκος.

Μέχρι εκεί έχει φτάσει το απύθμενο τουρκικό θράσος, τη στιγμή που πολλές δυτικές χώρες κάνουν πως δεν ακούν και δεν διαβάζουν τι δηλώνει κάθε λίγο ο Τούρκος πρόεδρος.   

Ο Ναύαρχος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρει ότι “στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου γεωπολιτικού ανταγωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο κεντρικές αντιλήψεις που τονίζουν διαρκώς οι αντίπαλοι της Τουρκίας (ειδικά στα ελληνικά ΜΜΕ και στα ελεγχόμενα μέσα της οργάνωσης FETO) είναι ο ρεβιζιονισμός (μια έντονη ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών συνθηκών) και ο νεο-οθωμανισμός.

Η Γαλάζια Πατρίδα, το πνευματικό μου παιδί, είναι συχνά τοποθετημένο στην ίδια κατηγορία με αυτές τις ιδεολογίες, ειδικά μετά τη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) της θαλάσσιας οριοθέτησης και της στρατιωτικής συνεργασίας, μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) και της Τουρκίας.

Ας στραφούμε κατευθείαν στην ουσία: η έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας δεν συνδέεται ούτε με τον Αναθεωρητισμό ούτε με το Νεο-Οθωμανισμό. Ωστόσο, αυτή η ιδέα δεν πρέπει να θεωρείται ότι απορρίπτει την δική μας ιστορία ή το παρελθόν.

Είμαι περήφανος για το παρελθόν μας, την παράδοση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που ανήκω σε ένα έθνος με 5000 χρόνια ιστορίας.

Αισθάνομαι την τιμή να είμαι Τούρκος σε κάθε ανάσα μου. Ως αποτέλεσμα, είμαι ένας πιστός οπαδός και υπερασπιστής του αθάνατου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος ηγήθηκε στον μεγάλο πόλεμο της ανεξαρτησίας και στη συνέχεια δημιούργησε πολλά στα 15 χρόνια της τουρκικής αναγέννησης, που έρρεαν ανάμεσα στα συντρίμμια της καταρρακωμένης και καταστραμμένης μας αυτοκρατορίας.

Η τουρκική Δημοκρατία, η οποία προσεγγίζει γρήγορα την 100ή επέτειο από την ίδρυση της, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετάσχει σε φαντασιώσεις μιας οθωμανικής αναγέννησης.

Αν και ορισμένοι πολιτικοί που ήρθαν στην εξουσία την εποχή μετά το Ψυχρό Πόλεμο, είχαν όνειρα για να δημιουργήσουν μια νέα οθωμανική πορεία, κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό μόνο σε πολιτιστικό επίπεδο.

Μοιραζόμαστε μια κοινή κληρονομιά με βάση τη θρησκεία και τις παραδόσεις με χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που αυτονομήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όμως, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί μια πολιτική δομή παρόμοια με την Οθωμανική Κοινοπολιτεία στον 21ο αιώνα.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία μιας λειτουργικής δομής συνεργασίας με τους συγγενείς μας στα Βαλκάνια και την Ασία κάτω από την ομπρέλα του τουρκικού κόσμου, είναι μια γεωπολιτική πραγματικότητα που αξίζει να εξεταστεί.

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κοσμικό κράτος που βασίζεται στα ερείπια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η δημογραφική δομή συνεχίζει να ενημερώνεται από το Misak-i Milli που υλοποιήθηκε κατά την τελευταία θητεία του Οθωμανικού Κοινοβουλίου, ενώ «οι άνθρωποι που ίδρυσαν τη Δημοκρατία της Τουρκίας ονομάστηκαν  Τούρκοι».

Από την άλλη πλευρά, η ασφάλεια του έθνους και η εξωτερική πολιτική καθοδηγούνται από τη φιλοσοφία της «Ειρήνης στο εσωτερικό, Ειρήνη στον Κόσμο», η οποία ποτέ δεν οδήγησε την Τουρκία σε ρεβιζιονισμό.

Η απόφαση του Μουσταφά Κεμάλ να εδραιώσει την κυριαρχία επί των Τουρκικών Στενών με τη Σύμβαση του Μοντρέ και να ενσωματώσει το Χατάι στα τουρκικά εθνικά του σύνορα, ήταν οι βασικές και αναπόφευκτες συνέπειες του γεωπολιτικού πλαισίου του εθνικού όρκου.

Αν είχε ζήσει αρκετό καιρό ο Κεμάλ, πιθανότατα θα είχε λύσει και τα προβλήματα στη Μοσούλη και το Κιρκούκ.

Στη συνέχεια, η τουρκική Δημοκρατία απομακρύνθηκε από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τα αιματηρά γεγονότα τα Χριστούγεννα του 1963, έχοντας γίνει εν τω μεταξύ πιστό μέλος του ΝΑΤΟ.

Εάν δεν είχαν συμβεί ποτέ τα αιματηρά γεγονότα τότε, τώρα θα ήταν πολύ αργά για το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό να εγκατασταθεί στη Μερσίνα, κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου.

Το 1950, οι Έλληνες διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα, όπου το 96% του πληθυσμού του νησιού ψήφισε υπέρ του. Τότε οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν δικαιώματα για την μειονότητα τους. Έτσι ένας τουρκικός Σύνδεσμος Μειονοτήτων ιδρύθηκε στην Κύπρο για το σκοπό αυτό.

Αν και η Άγκυρα μπορούσε να πει το1951 ότι «δεν έχει πρόβλημα με την Κύπρο», το 1964 επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο από 3 σε 6 μίλια μετά τα αιματηρά γεγονότα τα Χριστούγεννα του 1963, κάτι που έθιξε σοβαρά τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι Έλληνες, ότι η μείωση της περιοχής στην ανοικτή θάλασσα (από 79% σε 49%) θα αποδυνάμωνε τις δυνατότητες τους στο μέλλον όταν θα έρχονταν η σειρά της κατανομής της υφαλοκρηπίδας.

Αργότερα άρχισε μια δίκαιη αφύπνιση και η “Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974” ( Έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι τον Αττίλα) διεξήχθη σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να αποφευχθεί μια σημαντική γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων.

Εάν η Τουρκία ήταν ρεβιζιονιστική, θα είχε καταλάβει ολόκληρο το νησί και θα είχε ολοκληρώσει την ένωση με τους Τουρκοκύπριους κάποια στιγμή.

Η ενσωμάτωση και ο αχωρισμός στην Κύπρο επιτεύχθηκε, παρά τις προκηρύξεις της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), το 1983.

Το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ (ΗΠΑ) δεν μπόρεσε να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη και επιτέθηκε σκληρότερα.

Ήμασταν υπομονετικοί και δεν είχαμε αντιρρήσεις ούτε στην μονόπλευρη ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ το 2004, η οποία ήταν εντελώς αντίθετη προς τις θεμελιώδεις συμφωνίες, ούτε σε πολλά άλλα.

Αργότερα, ωστόσο, η τυραννία αυξήθηκε αδιανόητα. Την άνοιξη του 2004 ανακηρύχθηκε η κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τους Τουρκοκυπρίους.

Η “Γαλάζια Πατρίδα” τώρα, είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην ενίσχυση του γεωπολιτικού ελέγχου της Τουρκίας πάνω στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και τα Στενά, τοποθετώντας κατάλληλα το έθνος μας στη μετάβαση από την Ατλαντική εποχή... στην ασιατική εποχή, και στην μετάβαση από έναν μονοπολικό σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στην υπεράσπιση της γεωπολιτικής μας ακεραιότητας στους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, θα συμβάλει επίσης και στην αποτροπή των προσπαθειών για υπονόμευση της Σύμβασης του Μοντρέ, όπως στο Κανάλι της Κων/πολης.

Από την άλλη πλευρά, η “Γαλάζια Πατρίδα”, είναι το όνομα μιας πύλης για νέες ευκαιρίες και καινοτομίες στο πλαίσιο των παγκόσμιων, ηπειρωτικών και περιφερειακών σχέσεων,  που θα μπορούσε να αναπτύξει η Τουρκία, πέρα ​​από τον άξονα Κασπία Θάλασσα-Μαύρη Θάλασσα-Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα-Ερυθρά Θάλασσα-Θάλασσα του Ομάν.

Είναι επίσης σύμβολο για την ναυτιλία της Τουρκίας. Εν ολίγοις, η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι το όνομα της τουρκικής γεωπολιτικής στρατηγικής του 21ου αιώνα. Ούτε το πνεύμα των εποχών ούτε οι φλέγουσες γεωπολιτικές συνθήκες, θα επιτρέψουν αυτή η “Γαλάζια Πατρίδα” να συνδεθεί ή να μειωθεί με το νεο-οθωμανισμό ή τον αναθεωρητισμό.

Είναι αδιανόητο στην νυν στρατιωτική διαδικασία της Τουρκίας να ακολουθήσουμε τα βήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κατέρρευσε ακριβώς επειδή δεν έγινε ποτέ ναυτικό κράτος.

Η Τουρκία μπορεί, ωστόσο, να μάθει από αυτή την ιστορία. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς και εκσυγχρονίζεται με νέες στρατηγικές, εξοπλισμούς και δόγματα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, είναι έτοιμο για τον σημερινό αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι εξελίξεις στην αμυντική μας βιομηχανία, το μέγεθος του πληθυσμού μας και η θέση μας στους G20, καθιστούν αυτήν τη διαδικασία εμφανή στον κόσμο, εξασφαλίζοντας μας τους απαραίτητους αποτρεπτικούς παράγοντες.

Καθώς η Τουρκία απομακρύνεται από το Ατλαντικό σύστημα και προσεγγίζει την Δυτική Ασία, θα συνεχίσει να κατηγορείται για νεο-οθωμανισμό και αναθεωρητισμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αντίπαλοι της Τουρκίας εξακολουθούν να θέλουν να την τοποθετούν ως υποτακτική χώρα στο σύστημα της Συμμαχίας των Χωρών του Ατλαντικού.

Θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία και τη Ρωσία σε γεωπολιτικούς ανταγωνιστές, υπονομεύοντας τη στρατηγική συνεργασία τους.

Ας υπενθυμίσουμε ότι οι ελληνικές πηγές και οι πηγές των μέσων μαζικής ενημέρωσης της οργάνωσης FETO που κατηγορούν την Τουρκία για νεο-οθωμανισμό και  αναθεωρητισμό, καθώς και για ισλαμικό ιμπεριαλισμό, θα μπορούσαν να προκαλέσουν έχθρα κατά της Τουρκίας μεταξύ των μαζών.

Τον 21ο αιώνα, η περιοχή μας (και ο υπόλοιπος κόσμος) χρειάζεται ειρήνη και σταθερότητα. Η προώθηση του κλίματος σύγκρουσης στο σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου, δεν ωφελεί την ανθρωπότητα δεδομένου ότι μια τέτοια σύγκρουση θα έβλεπε, μουσουλμάνους να σκοτώνουν άλλους μουσουλμάνους και αραβικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος, να είναι στρατηγικοί σύμμαχοι του Ισραήλ.

Αυτές οι κατηγορίες σπρώχνουν τις μάζες μακριά από τη λογική, την αρετή και τη σοφία. Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο με φανατισμό.

Η κοσμική, δημοκρατική Δημοκρατία της Τουρκίας, ακολουθώντας το μονοπάτι του Μουσταφά Κεμάλ, ενισχυμένη από την τουρκορωσική συνεργασία που σφυρηλατήθηκε στη Λιβύη και τη Συρία, θα είναι το μεγαλύτερο αντίδοτο αυτού του φανατισμού.

Σε αυτή τη διαδικασία, η τουρκική κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και όλα τα μέλη της κοινωνίας μας, θα πρέπει να βοηθήσουν να κατευθυνθεί η χώρα μας και η περιοχή προς τη σταθερότητα”, καταλήγει ο ίδιος.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ.

Πηγή. e-synews.gr
17-01-2020-17:180
Κινέζοι έχουν βάλει στο μάτι τους ελαιώνες
της Αργολίδας
Efi Efraimidou
ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ

Λιβύη: Η ΕΕ «ξύπνησε» και θέλει να στείλει στρατό, αλλά... δεν έχει τα μέσα


Η ΕΕ φιλοδοξεί να έχει έναν ρόλο για την τήρηση της εκεχειρίας στη Λιβύη, αν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία την Κυριακή στο Βερολίνο, ωστόσο τα μέσα που διαθέτουν πολλά κράτη

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ελληνογαλλική αρμάδα με αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αποπλέει από Τουλόν για Λιβύη προς συνάντηση τουρκικού Στόλου! - αποστολή της: «καταστολής» του τουρκικού Στόλου

Ελληνογαλλική αρμάδα, με την Ομάδα Μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου R91 Charles de Gaulle, μία ελληνική φρεγάτα κι ένα ελληνικό υποβρύχιο Type 214, θα αρχίσουν να επιχειρούν από κοινού στα ανοικτά της Λιβύης

Δηλητηρίασε τον άνδρα της με σταγόνες για τα μάτια - ΒΙΝΤΕΟ

Σε 25ετή φυλάκιση καταδικάστηκε μία 53χρονη γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα η οποία τον Ιούλιο του 2018 σκότωσε τον άνδρα της για να τον εκδικηθεί για την κακοποίηση που υφίστατο στον πενταετή γάμο της

Pornhub: Μήνυση στην ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου – Δείτε τον απίστευτο λόγο (vid) - (site - free porn)

Εντυπωσιάζει – αν μη τι άλλο – ο λόγος...

Μήνυση στο διάσημης ιστοσελίδας βίντεο ερωτικού περιεχομένου, Pornhub, κατέθεσε - σύμφωνα με

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΦΕΡΕΤΡΑ... «Δύο μέρες μετά το Βερολίνο θα αποφασίσω πόσο στρατό θα στείλω στη Λιβύη»

Σε μια θρασεία απειλή προχώρησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής για την Λιβύη καθώς ουσιαστικά δήλωσε ότι μόλις τελειώσει ο Σύνοδος του Βερολίνου για τη Λιβύη θα

Το πρώτο λαχανί κουτάβι είναι γεγονός: Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και λέγεται Χαλκ

H Τζίπσι, ένα λευκό τσοπανόσοσκυλο, γέννησε οκτώ κουτάβια την προηγούμενη Παρασκευή. Η γέννα κράτησε τρεις ώρες, όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που «εμφανίστηκε» το τέταρτο κουτάβι με...

Η Γερμανία ρίχνει τώρα το μπαλάκι στον ΟΗΕ - Κυριάκος Μητσοτάκης: η Ελλάδα θα θέσει βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οποιαδήποτε συμφωνία επί του Λιβυκού ζητήματος

Αναδιπλώνεται το Βερολίνο μετά και την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - Μέρκελ αργά το μεσημέρι της Παρασκευής με αντικείμενο βεβαίως τη σύνοδο του Βερολίνου για το

Ένταση στη Λιβύη: Ποδοπατούν φωτογραφίες του Ερντογάν – «Όχι άλλο αίμα μας για τους τρομοκράτες του» - «Το λιμάνι Tubrok θα κλείσει μόλις γεμίσει το ελληνικό τάνκερ»

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Λιβύη, λίγες μέρες πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Διαδηλωτές από την ανατολική Λιβύη μπήκαν σήμερα στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της

Τούρκοι χάκερ: Χτυπήσαμε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Μαζική κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν κρατικές ελληνικές ιστοσελίδες.

Θεσσαλονίκη: Σε Ελλήνα επιτέθηκαν με μαχαίρια και ξύλα για 50 ευρώ Το μαχαίρι χτύπησε το νεφρό του θύματος

Σοκάρουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με την παροχή πρώτων βοηθειών στο ένα από τα θύματα της ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Γιαννιτσών,

Μέρκελ: ''Δεν μας απασχολεί η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης''


Απίστευτη και προκλητική στάση έχουμε από την Α. Μέρκελ, η οποία στηρίζει ξεκάθαρα τον Ερντογάν.

Ερντογάν κατά Χαφτάρ: Είναι άνθρωπος του σκότους

«Επίθεση» στον στρατηγό, Χαφτάρ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτίου: «Η Ελλάδα αντέχει και 1.000.000 μετανάστες – Έτσι έλυσε η Γερμανία το δημογραφικό της» – ΒΙΝΤΕΟ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, καταθέτοντας απόψεις που θα συζητηθούν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Λιβύη υπό “ευρωπαϊκό” καπέλο

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον στρατηγό Χ.Χάφταρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Η αθώωση του Παπακωνσταντίνου, η στενή φιλία με τον Βενιζέλο και οι περικοπές των συντάξεων

Η οικογένειά της διατηρούσε πάντα εξαιρετικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ

Εγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου το 2015, όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της

AYTOΣ EINAI ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ που έστελνε μήνυμα στην Τουρκία: «Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε…» (βίντεο)

Τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ανέλαβε σήμερα ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά όλοι θυμούνται μια πρόσφατή του δήλωση που είχε κάνει γιαα τους Τούρκους και δίνει το «στίγμα» της στάσης που θα κρατήσει απέναντί τους.

Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ - Τι σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών

Αλλαγές επί το αυστηρότερο στον ΚΟΚ, θα μελετήσουν τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την εφαρμογή του νόμου από τους οδηγούς. Θέμα χρόνου είναι εξάλλου η θέσπιση γενικής διάταξης

Επιβάτης κάπνιζε στην τουαλέτα αεροσκάφους και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Πώς εξήγησε ο 32χρονος την ενέργειά του - Η ποινή που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη παράβαση
Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε θεριακλή που φέρεται να κάπνιζε στην τουαλέτα αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε πτήση προς τη Θεσσαλονίκη. Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο

Καθηγήτρια έκανε τρίο με μαθητή και με άλλη δασκάλα

Οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα των άρρωστων ορέξεών της
Μια καθηγήτρια στην Οκλαχόμα συνελήφθη με την κατηγορία ότι

Ξεκίνησε η συνάντηση Χαφτάρ-Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στην Βουλή. Νωρίτερα ο Χάφταρ συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια.

ΚΥΣΕΑ: Αυτή είναι η νέα Ηγεσία- Κ.Φλώρος Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Λαλούσης Α/ΓΕΣ, Στ.Πετράκης Α/ΓΕΝ, μένει ο Α/ΓΕΑ

Αναμενόμενες οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ με βάση τις πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει. Αλλαγές στις θέσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ, παραμονή του Α/ΓΕΑ.

CNN: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

BOMBA - Ν.Δένδιας προς Χ.Χάφταρ: «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με αποστολή ελληνικών δυνάμεων»!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Τελείωσε η συνάντηση Ν.Δένδια-Χ.Χάφταρ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ προχώρησε σε μια πολύ σημαντική δήλωση: «Η Ελλαδα ειναι έτοιμη να βοηθήσει την Λιβύη είτε για ανακωχή είτε με την συμβολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων».

«Τους έκαναν εξορκισμό»: Μακάβριο εύρημα σε ιδιοκτησία αίρεσης στον Παναμά

Ομαδικός τάφος με επτά πτώματα βρέθηκε σε περιοχή του Παναμά, η οποία ελέγχεται από θρησκευτική αίρεση.

Oργή στα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Χ.Χάφταρ στην Ελλάδα: «Θα έχουμε ελληνοτουρκική κρίση»

Η Άγκυρα αιφνιδιάστηκε από την κίνηση της ελληνικής διπλωματίας να φέρει υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, λίγες ημέρες πριν την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:15 στο υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος αφίχθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα.

Μυτιλήνη: Νεκρός ένας 20χρονος λaθρoμεταναστης μετά από επίθεση με μαχαίρι, ο δεύτερος νεκρός αυτόν το μήνα

Ένας 20χρονος με καταγωγή από την Υεμένη έχασε τη ζωή του από μαχαιριά αγνώστου -μέχρι στιγμής- ατόμου, το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια καυγά στον καταυλισμό της Μόριας.

Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί στην Πάφο: Εντόπισαν 26χρονο αλλοδαπο, αιτητή πολιτικού ασύλου με ναρκωτικά και 2 μαθήτριες!

Μέλη της αστυνομίας Πάφου ανέκοψαν χθες βράδυ για έλεγχο όχημα στο κέντρο της πόλης το οποίο οδηγούσε 26χρονος Σύρος αιτητης πολιτικού ασύλου.

Πέθαναν μαρτυρικά στα χέρια τζιχαντιστών οι 2 απαχθέντες Επίσκοποι της Συρίας επειδή δεν απαρνήθηκαν την Ορθόδοξη Πίστη


Επισήμως δεν έγινε ποτέ γνωστή η τύχη των δύο απαχθέντων μητροπολιτών του Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Yazigi (ο μικρότερος αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης

Κρήτη: Τι είπε ο κατηγορούμενος για το άγριο φονικό στις Μοίρες στους αστυνομικούς

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στις Μοίρες Ηράκλειου της Κρήτης, όπου γυμναστής κατηγορείται ότι σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του,

«Μπαμπά μην το κάνεις αυτό»: Πατέρας κακοποιούσε την κόρη του – Δείτε πως τον εκδικήθηκε (pics-vid) ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Επί μήνες ένα 14χρονο κορίτσι στη Φλόριντα των ΗΠΑ ισχυριζόταν πως ο πατέρας της την κακοποιούσε ωστόσο κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά.

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη βόρεια Συρία

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Γερμανική ομολογία: «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους… που δεν κλήθηκε η Ελλάδα»

Γερμανίδα αναπληρωτής εκπρόσωπος: «συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Ελλάδα».

Χωρίς θέρμανση δεκάδες νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη χώρα!

Ξεπαγιάζουν όπως φαίνεται ασθενείς και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας των χαλασμένων κλιματιστικών ή λόγω έλλειψης πετρελαίου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γαλλία στέλνει το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέναντι στις τουρκικές φρεγάτες στην Α.Μεσόγειο


Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος
Η Ομάδα Μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου R91 Charles de Gaulle (μία φρεγάτα FREMM, ένα πυρηνικό υποβρύχιο κι ένα πλοίο διοίκησης και ανεφοδιασμού

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις