Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παπανδρέου σε Ερντογάν: Ικανοποίηση για την επιστροφή των περιουσιών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου για να του εκφράσει  τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών, έγινε συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση την ευρύτερη περιοχή και ιδιαιτέρως οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ζήτημα για το οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού, σχετικά με τις περιουσίες των μειονοτήτων και χαρακτήρισε την απόφαση αυτή θετική. Για το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Παπανδρέου.
Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματιστεί για την προσεχή περίοδο η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το περασμένο Ιούνιο αλλά ανεβλήθη λόγω των εκλογών της Τουρκίας.

prionokordela.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις