Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Τις 1.073 φτάνουν πλέον οι μερίδες μεσημεριανού φαγητού που στέλνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας, για να σιτίζονται πεινασμένοι μαθητές. Δείγμα της κρίσης που κατατρύχει τις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες δεν.....
έχουν πλέον ούτε τα απαραίτητα για τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει να υπάρχει σε λαϊκές γειτονιές όπως Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα, Κεραμεικός, αν και, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η πείνα δείχνει να διατρέχει όλη την πόλη.
Το ΔΒΑ λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας, έχει μαγειρεία από όπου στέλνει στους σταθμούς φαγητό για τα βρέφη και τα νήπια. Ταυτόχρονα, στέλνει μερίδες και στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου. Στην περσινή σχολική χρονιά (2011 - 12) κατόπιν δραματικών εκκλήσεων από διευθυντές σχολείων έστελνε 253 μερίδες φαγητού και σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Για τη φετινή χρονιά (2012 - 13), από τον Οκτώβρη ο αριθμός τέτοιων μερίδων προς δημοτικά και νηπιαγωγεία ανέβηκε στις 427.
Τελευταία, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΒΑ κατόπιν πολλαπλασιασμού των αιτημάτων, αποφασίστηκε συνολικά «παροχή 1.073 μερίδων σε 69 σχολεία των Αθηνών λόγω οικονομικής κρίσης». Η κατανομή των μερίδων μεσημεριανού φαγητού στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του δήμου έχει ως εξής:
-- 1η Δημοτική Κοινότητα 76 μερίδες για 8 σχολεία.
-- 2η ΔΚ 52 μερίδες για 3 σχολεία.
-- 3η ΔΚ 251 μερίδες για 3 σχολεία!
-- 4η ΔΚ 174 μερίδες για 12 σχολεία.
-- 5η ΔΚ 232 μερίδες για 16 σχολεία.
-- 6η ΔΚ 112 μερίδες για 6 σχολεία.
-- 7η ΔΚ 176 μερίδες για 12 σχολεία
Προφανώς τα παιδιά πρέπει να ταϊστούν, ωστόσο τίθεται ερώτημα πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με βάση τις δυνατότητες του ΔΒΑ. Το προσωπικό, λόγω συνταξιοδοτήσεων και απόλυσης συμβασιούχων μειώνεται σταθερά, τα μαγειρεία είναι όλα κι όλα δύο, παλαιότερη πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για επτά μαγειρεία, ένα ανά Δημοτικό Διαμέρισμα δεν εισακούστηκε.
Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλει ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να μεριμνήσει επιτέλους η κυβέρνηση, ώστε να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κ.λπ.) σε όλα τα παιδιά, ιεραρχώντας τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις