Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί στην κηδεία Ντερτιλή! (pics+video)


Από το Α' Νεκροταφείο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης η κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή, ο οποίος απεβίωσε τη.....
Δευτέρα σε ηλικία 92 ετών.
Άρωμα νοσταλγίας της χούντας επικράτησε στην κηδεία, αφού ο Ντερτιλής παρέμεινε αμετανόητος για τις θηριωδίες του χουντικού καθεστώτος και από το 1975 ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Εντύπωση προκάλεσε ότι κατά την ώρα της ταφής ακούστηκαν δέκα με δεκαπέντε πυροβολισμοί, από αδιευκρίνιστο σημείο.
«Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «ζήτω ο Ντερτιλής» ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν από τους νοσταλγούς της χούντας.
Στην κηδεία παρέστησαν ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γεώργιος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Επικήδειο εκφωνήσε ο γνωστός χουντικός, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος (πρώην διοικητής του φρικτού ΕΑΤ-ΕΣΑ).
Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού και της Δέσποινας Παπαδοπούλου.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης είπε ότι ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη! «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω,» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής δεν υπέβαλλε ποτέ αίτηση αποφυλάκισης, αντιθέτως καλούσε «την ελληνική πολιτεία να του ζητήσει συγγνώμη», δηλώνοντας ότι θα πεθάνει στη φυλακή «ως γνήσιος στρατιώτης και επαναστάτης».

Ο Ντερτιλής, είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Περισσότερα: Πυροβολισμοί στην κηδεία Ντερτιλή! (pics+video) - Akous. Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις