Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

O αντιμνημονιακος κωλοτουμπας ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ αντιμνημονιακο
Σιγα μην αφηνε το μεροκαμματο του βουλευτη ,τους αστυνομικους και ολα τα αλλα  προνομια της βουλης.Εδω εκανε τοσες προσπαθειες  να το πετυχει,θα αφηνε το μελι.
Διαβαστε την ξυλινη γλωσσα  ενος....
αντιμνημονιακου που ηλθε για να φερει νεο ηθος στην πολιτικη.
ΠΙΟ ξυλινη παλαιοκομματικη  δηλωση δεν εχετε ξαναδει,
Τι ειπε και τη ελεγε....
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα διάφορα δημοσιεύματα περί δήθεν παραίτησής μου. Καλό θα είναι όσοι επικαλούνται τις σημερινές μου δηλώσεις στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega να κάνουν τον κόπο να τις ακούσουν πρωτογενώς και να μην μεταφέρουν διάφορες φήμες και εκτιμήσεις.
Στην εν λόγω εκπομπή κάλεσα τους πολίτες στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7.30, αναφέρθηκα για άλλη μια φορά στην πρότασή μου για αποχώρηση των βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου από τη Βουλή προκειμένου να προασπίσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και επανέλαβα τα όσα είχα δηλώσει σχετικά από του βήματος της Βουλής στις 29/5/2013 σύμφωνα με τα οποία καθώς η πρότασή μου αυτή δεν απορρέει από κάποιου είδους δονκιχωτισμό, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή της από ικανό αριθμό βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, αλλά και τη στήριξή της από το ίδιο το αντιμνημονιακό κίνημα.
Τα περί δήθεν παραίτησής μου λοιπόν είναι εκ του πονηρού και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση ενόψει της αποψινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και να βλάψουν τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Εμμένω στις απόψεις που εξέφρασα στη σχετική επιστολή που απηύθυνα στους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου στις 18/4/2013 και επισυνάπτω το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχα εκδώσει στις 22/4/2013 όπου και εμπεριέχεται η εν λόγω επιστολή.
Επομένως του λοιπού κάθε διαστρέβλωση των θέσεων και απόψεών μου για το ζήτημα αυτό θα είναι πλέον κακόβουλη, δυσφημιστική και συκοφαντική, επιφυλασσόμενος ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου».
Ακολουθεί το ως άνω από 22/4/2013 Δελτίο Τύπου:
«ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ-Βουλευτής Ηρακλείου
Λεωφ. Δημοκρατίας 17-Ηράκλειο
τηλ: 2810-300421,300422 φαξ:2810-300421
Βουλής 4-10562 Αθήνα
Τηλ: 210-3706433,3239427 φαξ: 210-3706033
Email: notismarias@gmail.com
e.marias@parliament.gr
22/4/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της σχετικής έκκλησης που απηύθυνε στις 18/4/2013 από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ --που συνεργάζεται εκλογικά με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-- προς τους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου να αποχωρήσουν όλοι μαζί από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική, θεσμική και ηθική απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Νότης Μαριάς απέστειλε σήμερα 22-4-2013 σχετική επιστολή σε όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Στην επιστολή του ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει πλέον απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που την στηρίζουν. Μάλιστα τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της Τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του Μνημονίου. Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς προτείνει στους παραπάνω συναδέλφους του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ όλοι μαζί από τη Βουλή στις 31 Μαΐου με αφορμή την επέτειο των πλατειών αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούν με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το άρθρο 120 του Συντάγματος. Τέλος ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Και καταλήγει «Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν. Αγαπητοί Συνάδελφοι, στο βαθμό που συμφωνείτε με την πρότασή μου αυτή, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας».
Το πλήρες κείμενο της εν λόγω επιστολής του Νότη Μαριά έχει ως εξής:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει πλέον απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που την στηρίζουν.
Τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της Τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του Μνημονίου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η δανειακή σύμβαση Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης ενώ έχει κατατεθεί για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2010 και έχει εκτελεστεί κανονικά, ακόμη εκκρεμεί για κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής!!!
Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής που έλαβε χώρα όταν η πλειοψηφία των βουλευτών δι’ εγέρσεως έκανε δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του Μεσοπρόθεσμου, πλην όμως το Προεδρείο της Βουλής αποφάνθηκε ότι είχε συμβεί το αντίθετο!!!
Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία ψηφοφορίας (ψηφοδέλτια/κάλπες) για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του «κράτους έκτακτης ανάγκης» που έχουν στήσει οι μνημονιακές δυνάμεις και της νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθετούνται και εκδίδονται μαζικά κατά παράβαση του άρθρου 44 του Συντάγματος και τις οποίες καλείται εκ των υστέρων να κυρώσει τυπικά η Βουλή.
Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί απαξιώνουν συστηματικά τη Βουλή αφού αρνούνται να προσέλθουν στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο με αποτέλεσμα πάνω από το 50% των Επίκαιρων Ερωτήσεων να ματαιώνονται λόγω δήθεν «κωλύματος υπουργού».
Τέλος, η υιοθέτηση πληθώρας τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα φαινόμενα, όπως στην υιοθέτηση της τελευταίας τροπολογίας για την απαλλαγή των τραπεζιτών λόγω παράνομων χρηματοδοτήσεων.
Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε άραγε να συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής τη στιγμή που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της παραβιάζονται βάναυσα από τη μνημονιακή συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ από τη Βουλή στις 31 Μαΐου με αφορμή την επέτειο των πλατειών αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, στο βαθμό που συμφωνείτε με την πρότασή μου αυτή, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας.
Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας.
Μόνο έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην Τρόικα, η οποία έχει φαλκιδέψει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Μόνο έτσι θα στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στον ελληνικό λαό.
Μόνο έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο για την άμεση δημοκρατία.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νότης Μαριάς».


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις