Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στρατούλης: Θα τηρήσουμε τη δέσμευση για επαναφορά της 13ης σύνταξης

Η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως δώρο Χριστουγέννων, θα τηρηθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην εκπομπή
"MEGA Σαββατοκύριακο", τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη και αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και μια δαπάνη ακριβώς 545 εκατ. ευρώ.

Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός ότι έρχονται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στις 20 Δεκέμβρη του 2015 και υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα, όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.
Ερωτηθείς έαν η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός τετραμήνου, απάντησε πως δεν έχει καμία σημασία να ψηφιστεί μέσα στο τετράμηνο ή τον Ιούλιο, μια παροχή που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με τις περιπτώσεις που ένας συνταξιούχος με αποδοχές κάτω των 700 ευρώ θεωρείται δικαιούχος, αλλά έχει υψηλό οικογενειακό εισόδημα, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για "υπαρκτό πρόβλημα" και είπε ότι τέτοιου είδους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν όταν έρθει η ώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Κληθείς να απαντήσει πώς θα χρηματοδοτηθεί το μέτρο αυτό και γενικότερα πώς θα καλυφθούν οι δεσμεύσεις για προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κοινωνικές παροχές 2 δισ., ο ίδιος δήλωσε ότι σταδιακά θα πάρει μπροστά η χώρα, θα επανεκκινήσει η οικονομία και θα αποδώσουν οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί και κατ' επέκταση και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, απ' όπου και θα εξοικονομηθούν χρήματα.

Επίσης, απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο, ενώ για τις ενοποιήσεις ταμείων είπε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτωσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.

Ο Δημήτρης Στρατούλης επανέλαβε επίσης ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν ούτε μία μέρα τα όρια συνταξιοδότησης" και αναφορικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα βαρέα και αθυγιεινά, για τα ΑΜεΑ και για τους ασφαλισμένους πριν το 1983, σημειώνοντας ότι παρεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν μόνον σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των πρακτικών των προγραμμάτων εθελουσιας εξοδου που εφαρμόζουν τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

Για το χρηματοδοτικό κενό του επόμενου διαστήματος, ο κ. Στρατούλης εμφανίσθηκε απόλυτα καθησυχαστικός. Δήλωσε πως η δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς η κυβέρνηση "έχει και λύσεις και προτάσεις", ενώ παρέπεμψε και στις ρυθμίσεις που εξήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και κατατίθενται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Για το θέμα των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Στρατούλης είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατεύθυνση "να επισπευσθεί η αντιμετώπιση και η λύση του προβλήματος και να επανέλθουν στις δουλειές τους".


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις