Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Σε βαθιά κρίση ο τομέας των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σε βαθιά κρίση βρίσκεται ο τομέας των μέσων μαζικής μεταφοράς, αφού η οικονομική ύφεση και τα παρεπόμενά της χτύπησαν και τη δική τους πόρτα. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για βαθιά συρρίκνωση στον τομέα των συγκοινωνιών λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού.


«Οι ελλείψεις προσωπικού, η παλαιότητα του στόλου, η θλιβερή συντήρησή του λόγω της υποχρηματοδότησης, οι ελλείψεις βασικών ανταλλακτικών είναι κύρια προβλήματα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να φέρνουν συρρίκνωση στον τομέα των συγκοινωνιών» δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.


«Η προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να απαξιώσουν κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ΥΠΑ, είχε προφανείς στόχους» επισημαίνει, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. 

Σχολιάζει πως «δεν είναι τυχαία η έλλειψη προσωπικού στους πιο κρίσιμους κλάδους κάθε δημόσιου φορέα. Δεν είναι τυχαία η επιμελής απαξίωση του εξοπλισμού και η έλλειψη συντηρήσεως σε όλους τους τομείς», ενώ ταυτόχρονα «έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες συμβούλων».

Ωστόσο, διαμηνύει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους θα σταματήσουν την απαξίωση παρά τις οικονομικές δυσκολίες. «Θα δοθεί και θα κερδηθεί η μάχη της ελληνικής κοινωνίας και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για μια ζωντανή και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, για δημόσιους φορείς που θα υπηρετούν την κοινωνία και τον πολίτη, για δημόσιες αξιόπιστες συγκοινωνίες, για το ξεπέρασμα στρεβλών καταστάσεων του παρελθόντος, για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, για την οριστική ανατροπή και διάλυση πολιτικών καταστάσεων που οδήγησαν στο φθηνό ξεπούλημα κρίσιμων τομέων του δημοσίου και των συγκοινωνιών» λέει χαρακτηριστικά.



“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις