Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σταύρος Κοντονής: Ο άνθρωπος που έστειλε τρεις φορές τη μάνα του στο νοσοκομείο

Τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο του φαινομενικά ήρεμου υφυπουργού Αθλητισμού - Ο γάμος που θέλει να ξεχάσει, οι εξάρσεις βίας και οι υποθέσεις τοκογλυφίας.

Ο φάκελος του Σταύρου Κοντονή είναι μεγάλος και περιλαμβάνει πολλά…
σκανδαλώδη χαρτιά από την προσωπική του ζωή, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, την πολιτική του δράση και τέλος από τη θητεία του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως υφυπουργός Αθλητισμού.
Στην πολιτική πιάτσα, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό.... Οι «κακές γλώσσες» μιλάνε πολύ και τα νέα μαθαίνονται γρήγορα.
AdTech Ad
Πρόκειται για έναν εξαιρετικά βίαιο άνθρωπο, όπως προκύπτει από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr. Πίσω από τον φαινομενικά ήρεμο βουλευτή και τέως υφυπουργό, κρύβεται ένας άλλος χαρακτήρας που κρατά επιμελώς κρυμμένο από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή γνώμη που τον γνώρισε πριν λίγους μήνες, όταν ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού στην κυβέρνηση, με παραλίγο τραγικές συνέπειες.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο κ. Κοντονής έχει συχνά ξεσπάσματα βίας με αποτέλεσμα η ίδια η μητέρα του να έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο χτυπημένη τρεις φορές!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον ίδιο λόγο διαλύθηκε μέσα σε μια νύχτα και ο γάμος του, πριν από περίπου 15 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η νύφη τον εγκατέλειψε και ζήτησε διαζύγιο λόγω ξυλοδαρμού…
Κανείς δεν γνωρίζει αν οι μοναχικές του βραδινές βόλτες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, είναι η αιτία ή η αφορμή. Απλώς η απόδειξη της φύσης του χαρακτήρα του, ή στοιχείο που τον διαμορφώνει καθοριστικά.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι παράλληλα και η δικηγορική του δράση ως υπερασπιστής τοκογλύφων, οι καταστροφικές του παρεμβάσεις κατά των συμφερόντων του δήμου Ζακύνθου λόγω κομματικής εμπάθειας και τέλος η τραγική του θητεία στο υφυπουργείο Αθλητισμού που άνοιξε το δρόμο στο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όλα μαζί… καταδικάζουν τον Σταύρο Κοντονή στη συνείδηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού.
Επτανήσιος, πεισματάρης, με αδιαφανή προσωπική ζωή, με ένα γάμο που προφανώς θέλει να ξεχνάει και με… νυχτερινές βόλτες. Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Ζάκυνθο, ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί παρενέβη κατά του Δήμου στη συμφωνία του με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπόθεση του τοπικού ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ.
Οι πελάτες του δικηγόρου Κοντονή
Στην καριέρα του, ως μαχόμενου δικηγόρου, πολλοί κάνουν λόγο για συστηματική υπεράσπιση προσώπων που τους βάρυναν κατηγορίες για τοκογλυφία, κάτι που φυσικά δεν αντιβαίνει με τη δικηγορική ιδιότητα, αλλά απάδει με την ηθική της αριστεράς.
Τέλος, στη σύντομη, αλλά καταστροφική του θητεία στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όλοι γνωρίζουν το βίο και την πολιτεία του, καθώς και τα τραγικά αποτελέσματα που είχαν οι παρεμβάσεις του κυρίως στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ο ογκώδης «φάκελος Κοντονή»
Το Newsbomb.gr ανοίγει το… σκανδαλώδη φάκελο Κοντονή, καθώς εκτιμά ότι οφείλουν να γνωρίζουν, το κόμμα που τον επιλέγει, αλλά και οι πολίτες που τον ψηφίζουν, ποιον θα στείλει για τρίτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο Σταύρος – Χαράλαμπος Κοντονής έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κομματικού στελέχους που με υπομονή και επιμονή βρήκε μετά από χρόνια προσπαθειών την Ιθάκη του, παρότι κατάγεται από τη Ζάκυνθο.
Ο Σταύρος Κοντονής, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αρχές του ’90, ήταν γνωστός στα φοιτητικά αμφιθέατρα, καθώς ως μέλος της τότε ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού, είχε φτάσει να είναι μέλος και στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του φοιτητικού κινήματος, την ΕΦΦΕ. Και έτσι, βοήθησε και αυτός στο μερίδιο που του αναλογούσε στην οριστική της διάλυση.
Από τότε, η δράση του περιοριζόταν στα κομματικά γραφεία και στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς κατάφερε να πάρει το πτυχίο του από τη Νομική του Πανεπιστημίου της Αθήνας και παράλληλα με την κομματική του δράση να προετοιμάσει μεθοδικά την είσοδό του στην πολιτική.
Ο γάμος των 24 ωρών
Ο Σταύρος Κοντονής είναι αμφιλεγόμενη περίπτωση. Και πολιτικού και ανθρώπου. Ο ίδιος δηλώνει άγαμος, αλλά προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί έχει στο ενεργητικό του έναν γάμο που θέλει να ξεχάσει. Ένα γάμο που διήρκεσε λιγότερες από 24ώρες, καθώς η άτυχη νύφη ζήτησε και πήρε διαζύγιο καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό της. Άλλοι κάνουν λόγο για ασυμφωνία χαρακτήρων και άλλοι για καλά κρυμμένα μυστικά που αποκαλύφθηκαν γρήγορα στο νυφικό κρεβάτι…
Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι ο Σταύρος Κοντονής έχει προκαλέσει τρεις φορές την εισαγωγή της μητέρας του στο νοσοκομείο, τότε εύκολα μπορεί να καταστεί σαφές ότι υπάρχει ένας συνδυασμός ενός εξαιρετικά βίαιου χαρακτήρα με ορισμένες αδιευκρίνιστες πτυχές που προκαλούν εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον. Μια μόνιμη πηγή διαφωνιών, μια ανάγκη της μητέρας του να πείσει τον γιο της να αλλάξει… ρότα.
Ανεξαρτήτως αυτού, στη Ζάκυνθο, τον τόπο καταγωγής και… δράσης του τέως υφυπουργού, μιλούν για καταστροφικές ή έστω άστοχες παρεμβάσεις του κ. Κοντονή στα κοινά. Άλλες φορές από άγνοια και ανικανότητα και άλλες από ενδεχόμενο δόλο.
Παράλληλα, όσοι δεν γνωρίζουν για αυτόν τον ξεχασμένο γάμο έχουν να λένε ότι ο βουλευτής τους είναι ένας μοναχικός άνθρωπος, καθώς δεν τον έχουν δει ποτέ να συνοδεύεται από κάποια γυναίκα και δεν έχει κάνει οικογένεια, συμπληρώνοντας έτσι την προσωπική του ευτυχία.
Τα μυστικά της ζωής και της δικηγορίας
Ενδεχομένως ο υπουργός να έχει επιλέξει την απόλυτη ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, κρατώντας τις προσωπικές του σχέσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλωστε, το γεγονός ότι έως πρόσφατα τουλάχιστον δεν ήταν γνωστός, δεν του δημιουργούσε κανένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στιςβραδινές μοναχικές του βόλτες στο κέντρο της Αθήνας στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από την πλατεία Κουμουνδούρου ως την Ομόνοια, μετά από τις κοπιώδεις και πολύωρες κομματικές συνεδριάσεις στις οποίες συμμετείχε.
Αυτό που δεν μπορεί να κρατήσει και τόσο… μυστικό είναι ορισμένες από τις επιλογές του ως νομικός και η ευαισθησία του να υπερασπίζεται υποθέσεις τοκογλυφίας. Ακόμα κι αν κάποιες φορές η τοπική κοινωνία είχε όχι απλά ενστάσεις, αλλά αγανακτούσε με κάποιους από τους πελάτες του κ. Κοντονή, ο ίδιος πιστός στο λειτούργημα του δικηγόρου δεν έκανε πίσω.
Ορισμένοι τον αποκαλούν ξεροκέφαλο. Όταν όμως την ξεροκεφαλιά σου την πληρώνεις ή την πληρώνεσαι μόνο εσύ, είναι συζητήσιμο. Όταν όμως την πληρώνει ένα νησί ή ακόμα χειρότερα η πατρίδα σου συνολικά, τότε το πράγμα αλλάζει επίπεδο.
Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, η Ζάκυνθος έχει πληρώσει ακριβά την ξεροκεφαλιά (;) του Κοντονή. Η μία αφορά στο «Χώρο Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων», όπου τα πρόστιμα -με ευθύνη του τοπικού βουλευτή Σταύρου Κοντονή- στο νησί συνεχίζουν να πέφτουν βροχή και η άλλη στο θέμα «ανάπλαση της Πλατείας Σολωμού», όπου ο Ζακυνθινός πολιτικός απείλησε μέχρι και ότι θα απεντάξει το έργο από το ΕΣΠΑ, ενώ στη συνέχεια με μια μεγαλοπρεπή υπαναχώρηση υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χωρίς φυσικά να καταφέρει τίποτα από τα δύο.
Και στις δύο περιπτώσεις για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος και μόνο.
Το ότι εδώ και καιρό, οι επισκέψεις του στο νησί, έχουν αρχίσει και μειώνονται δεν είναι λόγω βεβαρημένου προγράμματος αλλά επειδή οι συμπατριώτες του κατάλαβαν νωρίτερα από τους υπόλοιπους Έλληνες ότι ο κ. Κοντονής ήταν μια πολιτική φούσκα δοκιμάστηκε, μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε λιποβαρής.
Η καταστροφική θητεία στον Αθλητισμό
Ο Αθλητισμός δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε αγαπημένος τομέας του Σταύρου Κοντονή. Και δυστυχώς -για τον αθλητισμό- όταν είσαι άσχετος με ένα αντικείμενο, το πιθανότερο είναι να το οδηγήσεις στο… γκρεμό. Ο Ζακυνθινός πολιτικός προσπάθησε στα αλήθεια πολύ να το καταφέρει, αλλά δεν του έφτασε ο χρόνος. Το μοναδικό ίσως καλό που προέκυψε από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είναι ότι ο συγκεκριμένος υφυπουργός σταμάτησε να ασχολείται με τον αθλητισμό.
Ο κ. Κοντονής μπήκε ως ταύρος σε υαλοπωλείο στο Υφυπουργείο και βγήκε σαν… αγελάδα. Το ότι οι υπάλληλοι της ΓΓΑ και σχεδόν το σύνολο του αθλητικού κόσμου, νοστάλγησε σε πολλές περιπτώσεις τον Mr Nothing, Γιάννη Ανδριανό, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ένα Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, το οποίο πολυδιαφημίστηκε αλλά στην πράξη ήταν χειρότερο κι από αυτό του προκατόχου του, που έφυγε… νύχτα από τη θέση του.
Και μόνο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρέθηκε στο κατώφλι του Grexit από την UEFA λόγω των εμμονών και του βοναπαρτισμού του κ. Κοντονή, κάνει αντιληπτή διά γυμνού οφθαλμού τη ζημιά που κατάφερε ο… σπουδαίος αυτός πολιτικός άνδρας στον αθλητισμό.
Ένα Grexit που προφανώς και δεν έχει αποφευχθεί οριστικά, καθώς η απαίτηση του μέχρι πρότινος υφυπουργού Αθλητισμού να οριστούν τακτικοί δικαστές στα διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα επιτάσσει η UEFA, με αποτέλεσμα η δαμόκλειος σπάθη του αποκλεισμού των συλλόγων μας αλλά και της Εθνικής Ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να βρίσκεται ακόμη πάνω από το κεφάλι τους.
Το ότι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που ανήκει στη ΓΓΑ, ο κ. Κοντονής δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και όρισε συνταξιούχο δικαστικό λειτουργό, σε άλλους θα φέρει στο μυαλό το «δάσκαλε που δίδασκες…» και σε άλλους τη σκέψη ότι ο Κοντονής δεν θέλει τίποτα άλλο από το να βάλει μπουρλότο στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πέραν της ασχετοσύνης του αποδεικνύεται και εχθρός της αλήθειας. Χαρακτηριστική η περίπτωση της περιβόητης επίσκεψης του στην έδρα της UEFA, με αφορμή το νέο αθλητικό νόμο, όπου σύμφωνα με το περιβάλλον του συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την… πραγματικότητα, απλά είδε εκπροσώπους του νομικού επιτελείου, που απλά τον ενημέρωσαν για τις ολέθριες συνέπειες της εμμονής του.
Το παράδοξο με τον Κοντονή είναι πως όσο νταής το έπαιζε στην αρχή, τόσο… συγκαταβατικός ήταν στο τέλος της θητείας του. Από το «κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει χωρίς κάμερες, τουρνικέ και ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα γήπεδα» που έλεγε πριν από λίγους μήνες έφτασε στο «πάρτε μια παράταση και βλέπουμε τι θα γίνει», όταν τα αφεντικά της Superleague, πήγαν στο γραφείο του και του εξήγησαν με… πειστικό τρόπο ότι δεν θα φορτωθούν οι ΠΑΕ την αδυναμία της Πολιτείας να λειτουργήσει. Πυγμή όχι αστεία. Αντίθετα ήταν πολύ δυναμικός όταν προσπάθησε, φεύγοντας, να αναθέσει σε συγκεκριμένη εταιρία το ticketing των πρωταθλημάτων πλην Superleague.
Last but not least. Όταν στο ευαίσθητο κομμάτι του ντόπινγκ, αντί να εντείνεις τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν ασκήσει… αμελώς τα καθήκοντα τους, τότε πέρα από ανίκανος είσαι και κάτι άλλο. Η απάντηση δική σας.
Ο φάκελος μόλις άνοιξε
Είναι σαφές από το πρώτο αυτό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr ότι ο φάκελος της ζωής και της δράσης του κ. Κοντονή είναι μεγάλος και ότι δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα μόνον δημοσίευμα.
Το Νewsbomb.gr πιστό στην ουσιαστική και τεκμηριωμένη δημοσιογραφία θα επανέλθει με νεώτερα στοιχεία για το βίο και την πολιτεία του κ. Σταύρου Κοντονή.


 http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις