Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μουσουλμάνοι μπαίνουν για πρώτη φορά στην Πυροσβεστική - Δείτε με ποια ποσόστωση

Στη διαδικασία, που γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων μπαίνουν για πρώτη φορά στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.


Με το Π.Δ. 44/2016 που υπογράφτηκε στις 19 Απριλίου και καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, συστήνεται για πρώτη φορά θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή υποψηφίων από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στις συγκεκριμένες σχολές.

Στη διαδικασία, που γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων μπαίνουν για πρώτη φορά στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η ειδική ποσόστωση καθορίζεται στο 2% για τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών και για τη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για όσους πληρούν τα κριτήρια και περάσουν από τις προκαταρκτικές εξετάσεις στα αθλήματα.

Οι υποψήφιοι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά υποβάλλουν βεβαίωση του οικείου Δήμου σε Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο ότι είναι μέλη της μειονότητας.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3647/2008 για την Διοίκηση -διαχείριση των Βακουφίων και περιουσιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, υπήρξε η πρόβλεψη της προσθήκης μιας 7ης παραγράφου στο τέλος του άρθρου 14 του νόμου 2190/1994, σύμφωνα με την οποία ποσοστό πέντε τοις χιλίοις των θέσεων του τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά κατηγορία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, που προκηρύσσονται με πανελλήνιους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καλύπτονται από Έλληνες υπηκόους που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και είναι οι ίδιοι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δήμου της Θράκης ή άλλου δήμου της χώρας, στον οποίο έχουν μετεγγραφεί από δήμο της Θράκης.

Πρόσφατα, εξάλλου, με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο της θετικής διάκρισης της ποσόστωσης του πέντε τοις χιλίοις για τη πρόσληψη των πολιτών της Μειονότητας της Θράκης, πέρα από τους πανελλαδικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ και σε εκείνους που εμπλέκεται το ΑΣΕΠ με κάθε τρόπο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των διαγωνισμών για την πρόσληψη των πυροσβεστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  euro2day.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις