Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αρνείται ότι “φιλοξένησε” τον Τζιχάντι Τζον η ΕΛ.ΑΣ.

Τι δηλώνουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη και κράτηση του αρχιτρομοκράτη του ISIS. Πέρασε από την Θεσσαλονίκη ο Βρετανός τζιχαντιστής;


«Ψάξαμε όλες τις καταχωρήσεις προσαγωγών και συλλήψεων για ολόκληρο το 2012 και δεν μας προέκυψε από πουθενά περίπτωση μεταφοράς σε
αστυνομικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης του Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστού ως Τζιχάντι Τζον», δηλώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά από σχετικό δημοσίευμα του Russia Today.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης στέκονται επίσης σε ένα σημείο της αναφοράς που καταγράφεται στο επίμαχο ρεπορτάζ ως «μαρτυρία τζιχαντιστή», που δεν κατονομάζεται, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε μαζί με τον Τζιχάντι Τζον. Λέει ο συγκεκριμένος πως όταν έφτασαν στην Θεσσαλονίκη «συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την ελληνική αστυνομία επί τέσσερις ημέρες». Οι Έλληνες αξιωματικοί, μιλώντας στο bloko.gr, αντιτείνουν πως κάτι τέτοιο για τα ελληνικά δεδομένα είναι ανέφικτο, καθώς η προσωρινή κράτηση δεν μπορεί να παραταθεί για κανένα λόγο πέραν των 24 ωρών.

Από τη στιγμή προσθέτουν καταληκτικά που δεν παρατίθενται τα όποια πλαστά στοιχεία με τα οποία υποστηρίζεται ότι ταξίδεψε ο Εμουάζι το καλοκαίρι του 2012 προς τη Ράκα της Συρίας, δεν θα μπορούσε να πιστοποιηθεί από καμία διωκτική υπηρεσία του κόσμου η πιθανότητα ή όχι μιας προσαγωγής.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ το 1988 σε μια οικογένεια απάτριδων ιρακινής καταγωγής. Οι γονείς του μετακόμισαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να αποκτήσουν την υπηκοότητα του Κουβέιτ.

Ο μασκοφόρος δήμιος με τη βρετανική προφορά, εμφανίστηκε γα πρώτη φορά σε βίντεο να αποκεφαλίζει on camera τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ τον Αύγουστο του 2014.

Το ίδιο σκηνικό τρόμου επαναλήφθηκε στα βίντεο αποκεφαλισμού του επίσης Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, του Βρετανού εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής Ντέιβιντ Χέινς, του Βρετανού οδηγού ταξί Άλαν Χένινγκ και του Αμερικανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Πήτερ Κάσινγκ, ο οποίος είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν αφότου ασπάστηκε στο Ισλάμ.

Το BBC είχε επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές πότε οι βρετανικές ή οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ταυτοποίησαν τον Μοχάμεντ Εμουάζι. Αλλά είναι γνωστό πως απασχολούσε την MI5 τουλάχιστον από το 2011, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε ημι-απόρρητες δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό και εντός Βρετανίας.

Αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν τη νύχτα στις 13 Νοεμβρίου του 2015 ειδική επιδρομή κατά αυτοκινητοπομπής όπου βρισκόταν ο Jihadi John. Η επίθεση με drone στον δήμιο των τζιχαντιστών έγινε την ώρα που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε ένα από τα αυτοκίνητα που τον περίμεναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις