Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Επίσημα «Πορτοκαλί συναγερμός» στις ΕΔ: Θα βρέξει φωτιά και ατσάλι μέχρι τις φυλακές των 2 Ελλήνων – Α/ΓΕΣ: «Είμαστε έτοιμοι, να κοιμάστε ήσυχοι»

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό έχουν τεθεί κατά κοινή πλέον ομολογία οι Ενοπλες Δυνάμεις από Εβρο μέχρι Αιγαίο, από το βορειότερο άκρο μέχρι τις εσχατιές της νότιας πλευράς.
Στον Εβρο ετοιμάζεται να βρέξει φωτιά και ατσάλι καθώς η ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ» θα εκτελέσει βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά.
Η ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 24 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 (από 08:30 έως 14:00Ω), θα εκτελεστούν βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά, στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ».
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :
Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.
Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή αναφέρει το thrakinea.gr
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας, έστειλε  από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Συμμετέχοντας σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών για τον Παύλο Μελά, στο παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ πήρε το λόγο και απάντησε στους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για την προκλητικότητα της Τουρκίας.
»Μην ανησυχείτε για τον Ελληνικό Στρατό, είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι, να κοιμάστε ήσυχοι» τόνισε χαρακτηριστικά, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων όπως αποκαλύπτει ο Η.Προύφας στο kranosgr.blogspot.gr
Από χτες πλήθος δημοσιευμάτων τόσο στον ελληνικό τύπο όσο και στον ξένο αποκαλύπτουν την πολεμική πραγματικότητα:
Αμερικανικό think tank, η γερμανική DW μιλούν για αυξημένη πιθανότητα ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ, ακόμη και ελληνικά πλέον ΜΜΕ μιλούν επίσημα για «πορτοκαλί συναγερμό» (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩΕΔΩ) .
Σύμφωνα λοιπόν και με το slpress.gr, Η παρέμβαση Π.Καμμένου από την Αρμενία ήρθε αφότου επιβεβαιώθηκε πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί» συναγερμό στο Αιγαίο, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Μία τέτοια εξέλιξη μεταφράζεται στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερη ετοιμότητα, υπό τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου.
Από την πλευρά της, η Άγκυρα εμμένει στη θεωρία της περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, αν και πια μιλάει για τουρκικές νησίδες που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή! Παραλλήλως, δεσμεύει μεγάλες περιοχές με αιτιολογικό τη διεξαγωγή ασκήσεων, συχνά με πραγματικά πυρά.
Στο Γενικό Επιτελείο κάνουν σενάρια για το πώς η Άγκυρα θα μπορούσε να μεθοδεύσει ένα θερμό επεισόδιο. Δεν αποκλείουν ούτε μία πρόκληση τύπου «Ίμια 2».
Στο Πεντάγωνο δεν αποκλείουν κλιμάκωση της έντασης την περίοδο γύρω από το Πάσχα, αλλά και μετά από αυτό, καθώς μπαίνουμε και επισήμως στην έναρξη της τουριστικής σεζόν.
Η Ελλάδα στηρίζεται στον τουρισμό κι αυτό στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου το γνωρίζουν.
Η πρόκληση έντασης ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο οικονομικής φθοράς.
Στα έσοδα από τον τουρισμό προσβλέπει, όμως, και η Τουρκία.
Μπορεί να είναι μειωμένος συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια, αλλά η αστάθεια της οικονομίας στη γειτονική χώρα καθιστά αυτά τα έσοδα πολύτιμα.
Ως εκ τούτου, υπάρχει αντικειμενικά κοινό συμφέρον την ερχόμενη περίοδο να πέσει η θερμοκρασία στις διμερείς σχέσεις.
Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δεδομένο πως θα επικρατήσει στην Άγκυρα ο ορθολογισμός.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ pentapostagma

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις