Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Μας Έκλεψαν Και Τα Φαγητά Οι Σκοπιανοί... Λανσάρουν Μέχρι Και "Μακεδονικό"... Μουσακά - Βίντεο

Μπορεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ να οδεύει προς επίλυση, μετά και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, όμως οι προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων συνεχίζονται και επεκτείνονται ακόμα και στην… κουζίνα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σε έκθεση γαστρονομίας που διεξήχθη στις 29 Ιανουαρίου στο Βερολίνο υπήρχε επιγραφή που διαφήμιζε τη «μακεδονική» κουζίνα των Σκοπίων (Macedonian Cuisine, taste of tradition, δηλαδή «Μακεδονική κουζίνα, μία γεύση παράδοσης»), και μάλιστα με προτεινόμενο φαγητό ένα άκρως ελληνικό πιάτο: τον μουσακά, τον οποίο παρουσίαζαν ως «μακεδονικό» φαγητό.

Και όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες μετά την κύρωση από την ελληνική πλευρά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δε φαίνεται να πείθει τους Σκοπιανούς ότι πρέπει να απαρνηθούν τους όρους «Μακεδονία» και «μακεδονικός», ενώ δεν κάμπτει τον... γαστρονομικό (και όχι μόνο) αλυτρωτισμό τους.

«Έκαναν διαφήμιση στη “μακεδονική” κουζίνα, των Σκοπίων. Όχι σαν FYROM, σαν “Μακεδονία”», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ανέστης Παϊπέτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, εξηγώντας: «Είχε μουσακά, γιαούρτι και καφέ ελληνικό, σαν δικά τους προϊόντα».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Δήμας, ιδιοκτήτης εστιατορίου, σχολίασε: «Με κάποιον τρόπο πάνε να βγάλουν ότι και ο μουσακάς είναι σκοπιανός». Και πρόσθεσε: «Είναι σήμα κατατεθέν. Όπως το κινέζικο είναι των Κινέζων, όπως οι μακαρονάδες είναι των Ιταλών, έτσι και ο μουσακάς δεν είναι ελληνικός;».



mati-gr-news.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις