Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Πέρασαν απόψε απ’ την Τουρκία στον Έβρο πολλοί λαθρομετανάστες – Κυκλοφορούν κανονικά σε Ορεστιάδα και χωριά

Παρά τις δηλώσεις και την τεράστια κινητοποίηση που υπήρξε από το πρωί τόσο απ’ την αστυνομία όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις, παρά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην περιοχή και τις δηλώσεις του ίδιου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γέμισαν απόψε η Ορεστιάδα και πολλά χωριά του Έβρου από λαθρομετανάστες.
Όπως βλέπετε στις αποψινές φωτογραφίες απ’ την βροχερή Ορεστιάδα, περίπου 30 λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην περιοχή της Φοιτητικής Λέσχης και κατευθύνονται προς το Κολυμβητήριο της πόλης.

Παράλληλα, οι πληροφορίες μας από χωριά της περιοχής του Σουφλίου, Λαγυνά, Φυλακτό, Λύρα, Λυκόφη, αναφέρουν ότι οι κάτοικοι τους βλέπουν μέσα στα χωριά λαθρομετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα και έχοντας περάσει απ’ την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.


Επίσης, υπάρχει… κυνηγητό των αστυνομικών στον κάμπο του Τυχερού αλλά και στις περιοχές κοντά στο Τελωνείο των Κήπων, για την σύλληψη λαθρομεταναστών που έχουν καταφέρει να περάσουν στην ελληνική πλευρά, αφού η συνοριογραμμή είναι τεράστια και αν δεν χρησιμοποιηθεί ο στρατός να φυλάξει τα σύνορα κατεβαίνοντας στο ποτάμι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση. Οι Τούρκοι άλλωστε όχι μόνο δεν αποτρέπουν, αλλά διευκολύνουν όσους θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, λέγοντας τους ότι θα μπορέσουν στη συνέχεια να προωθηθούν προς την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις