Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Χαμός στο Twitter με τη viral ανάρτηση για τις "μάσκες και την κουρκουμπίνη" - Τι απάντησε ο Σύψας

Μία ανάρτηση μητέρας έγινε viral στα social media. Στην εν λόγω ανάρτηση η μητέρα κάνει λόγο για μια ουσία, την «κουρκουμπίνη», που θα ναρκώσει τα
παιδιά στο σχολείο, καθώς θα τοποθετηθεί στις μάσκες. «Φίλες μου, μόλις μου είπε γνωστή μου από το υπουργείο οτι οι μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη. Μια ουσία λέει που είναι των Κινέζων και στόχο έχει να κάνει τα παιδιά συνεργάσιμα και ήρεμα. Να μην κάνουν φασαρία κτλ. Θα ναρκώσουν τα παιδιά μας; Εμείς αποφασίσαμε να μην το στείλουμε με μάσκα και αν τελικά τις μοιράσουν θα πληρώσουμε ιδιώτη να κάνει ανάλυση υλικού» έγραψε, προκαλώντας "έκρηξη" σχολίων στο Twitter.

Την απάντησή του σχετικά με αυτή τη "θεωρία" έδωσε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και πρόεδρος στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Λαϊκό» και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Παρότι αυτή η θεωρία μπαίνει στα όρια της ανοησίας, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, παρόλα αυτά σας απαντώ, ότι οι μάσκες που θα μοιραστούν στα παιδιά θα είναι βαμβακερές, θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες έχει ήδη ετοιμάσει η επιτροπή μας και συγκεκριμένα η κ. Καραΐσκου. Η ποιότητά τους θα ελέγχεται αυστηρά, από τη στιγμή που θα χορηγούνται δωρεάν".
Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις στο Twitter:


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις