Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

''Θρίλερ'' στην Κριμαία: Εμπλοκή τουρκικών Bayraktar με ρωσικά οπλικά συστήματα


 Παναγιώτης Νάστος

Οι ρωσόφιλοι του Donbass αναπτύσσουν τακτικές-συστήματα οπλικά και ηλεκτρονικά για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones Bayraktar

Οι ρωσόφιλοι αντάρτες του Ντομπάς με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Ρωσίας, έχουν αναπτύξει ενεργητικά και παθητικά μέτρα προστασίας και αποτελεσματικής άμυνας, εναντίον των τουρκικών drone Bayraktar που απέκτησε πρόσφατα η Ουκρανία. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν θα επαναληφθεί.

Πρόσφατα  δημοσιεύθηκε  υλικό που δείχνει πως οι ρωσόφιλοι μαχητές των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών του Dombas, έχουν μελετήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις του  Ναγκόρνο Καραμπάχ και είναι έτοιμοι να αποτρέψουν την επανάληψή του. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται και νέες και  αλλά και παλαιές γνωστές μεθόδους αγώνα.

Ένα από αυτά είναι η μαζική δημιουργία ομοιωμάτων στρατιωτικού εξοπλισμού, που θα αποτελέσουν ψευδείς στόχους για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και τα drone της, εφαρμόζοντας έτσι ένα εκτεταμένο σχέδιο παραπλανήσεως.

Ρώσοι: ''Πλοία των ΗΠΑ θα εκτοξεύσουν Tomahawk από το Αιγαίο''

Tα ουκρανικά drone συνεχίζουν καθημερινές πτήσεις στη γραμμή επαφής στο Donbass. Τα drone Bayraktar TB2 που αγοράστηκαν από την Τουρκία περνούν κατά μήκος των οχυρώσεων που δημιουργήθηκαν από τους στρατούς των μη αναγνωρισμένων  δημοκρατιών στο Ντομπάς. Η διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τα τουρκικά drone είναι πολύ προηγμένα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον εχθρό.

Πρόσφατα μάλιστα τουρκιά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα τα εν λόγω drone είχαν προκαλέσει διακοπή επικοινωνιών σε ρωσόφιλες στρατιωτικές Μονάδες, γεγονός που θορύβησε τη Ρωσία.

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση, με το  ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya 1 (Russia 1) να ανεβάζει ως είδηση με τίτλο "Τα τουρκικοί Bayraktars δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στο ρωσικό drone Lancet" 

Αναφέροντας ότι η Ουκρανία αγόρασε Bayraktar TB2 SİHAs από την Τουρκία, το Rossiya 1 δημοσίευσε  προσομοίωση όπου το ρωσικό drone Lancet επιτίθεται και καταρρίπτει το τουρκικό drone Bayraktar TB2 , υπενθυμίζοντας επίσης ότι τα ρωσικά drone νέας γενιάς Lancet χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις στη Συρία.

Ωστόσο, το Donbass είναι έτοιμο να πολεμήσει έναν νέο εχθρό. Αυτό αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με την έκθεση της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι ένοπλοι σχηματισμοί των δημοκρατιών Donbass εργάζονται ενεργά για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού ομοιωμάτων  στρατιωτών, στρατιωτικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεων ,πυροβολικού και οχημάτων.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ομοιώματα δημιουργούνται για να παραπλανήσουν τις πληροφορίες και να «προκαλέσουν τα Ουκρανικά στρατεύματα να ανοίξουν πύρ».

Προηγουμένως, αρκετές δημοσιεύσεις παρείχαν τέτοιες πληροφορίες. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ομοιώματα στρατιωτικού εξοπλισμού τίθενται σε κίνηση με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών και βαρούλκων και μετακινούνται τακτικά από τον ένα τομέα του μετώπου στον άλλο. Για  να είναι πιο πειστικό, ανάμεσά τους υπάρχει και πραγματικός στρατιωτικός εξοπλισμός.

Έτσι συχνά, τα  ομοιώματα πυροβόλων εγκαθίστανται μαζί με πραγματικά όπλα για να συγχέουν περαιτέρω την εναέρια αναγνώριση.

Εάν ο εχθρός ανοίξει πύρ σε έναν ψεύτικο στόχο, αποκαλύπτει τη θέση των δυνάμεών του και χτυπιέται από  το πραγματικό εχθρικό  πυροβολικό. Εάν ένα αεροσκάφος ή drone, προβεί σε κτύπημα θα αποκαλυφθεί επίσης στις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών του Ντομπάς και θα καταρριφθεί.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Υπερκαυκασία, η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, οπλισμένη με τουρκικά drone, κατάφερε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον εχθρό από τον αέρα. Οι αποτυχίες των αρμενικών στρατευμάτων σχετίζονται με την έλλειψη τακτικής για την κάλυψη στρατιωτικού εξοπλισμού και αμυντικών θέσεων από εχθρικά drone, αφού δεν διέθεταν έτοιμο σχέδιο παραπλανήσεως.

Ωστόσο, η προστασία από τις απειλές της αεροπορίας και των drone δεν περιορίζεται στη δημιουργία εικονικών -ψευδών οχημάτων-αρμάτων-πυροβόλων και λοιπού στρατιωτικού υλικού.

 Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει επίσης ότι οι εχθρικές θέσεις πυροβολικού έχουν τώρα μια υπερασπισμένη άμυνα ενάντια στις απειλές του αέρα.

Η άμυνά τους  περιλαμβάνει όπλα  αντιαεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου (EW).

Αν το καθήκον της εγγύς  αντιαεροπορικής άμυνας είναι να προστατεύσει τα πυροβόλα  από μια αεροπορική επίθεση, τότε το ηλεκτρονικό πόλεμο είναι να εμποδίσει το έργο των drone.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις