Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: Υγειονομικοί που έκαναν μήνυση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 κέρδισαν διακανονισμό ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων

 


Μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι μήνυσαν το νοσοκομείο τους σχετικά με την εντολή εμβολιασμού COVID-19, πρόκειται να λάβουν 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον διακανονισμό που κατατέθηκε στις 29 Ιουλίου.

Περίπου δώδεκα εργαζόμενοι στο NorthShore University HealthSystem στο Ιλινόις κατέθεσαν την αγωγή τον Οκτώβριο του 2021, υποστηρίζοντας ότι η εγκατάσταση παράνομα δεν χορηγούσε θρησκευτικές εξαιρέσεις σχετικά με το εμβόλιο.

Μετά από οκτώ μήνες διαπραγματεύσεων, οι εργαζόμενοι και το νοσοκομείο «συμφώνησαν να διευθετήσουν την υπόθεση», σύμφωνα με υπόμνημα που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, το νοσοκομείο θα καταβάλει 10.337.500 δολάρια σε ένα ταμείο διακανονισμού για τους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν από την εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού -συγκεκριμένα, τους εργαζόμενους που μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2021 και της 1ης Ιανουαρίου 2022 που ζήτησαν θρησκευτική εξαίρεση και απορρίφθηκαν, είτε έλαβαν εμβόλιο για να αποφύγουν την απόλυση είτε απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν. Περίπου 473 εργαζόμενοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Το νοσοκομείο θα προσαρμόσει επίσης την εντολή εμβολιασμού «για να ενισχύσει τις διαδικασίες προσαρμογής της για άτομα με εγκεκριμένες εξαιρέσεις όπως οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επαναπρόσληψη.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τζον Κνες, ο διορισμένος από τον Τραμπ που επιβλέπει την υπόθεση, κλήθηκε να εγκρίνει τον προτεινόμενο διακανονισμό.

Ο οργανισμός Liberty Counsel, η νομική ομάδα που τους εκπροσωπεί, περιέγραψε τον διακανονισμό ως τον πρώτο του είδους του για αγωγή κατά ενός εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα που αρνήθηκε εκατοντάδες αιτήματα για θρησκευτικές εξαιρέσεις.

«Η δραστική αλλαγή πολιτικής και η σημαντική χρηματική αποζημίωση που απαιτεί ο διακανονισμός θα αποδώσει ένα ισχυρό μέτρο δικαιοσύνης στους υπαλλήλους του NorthShore, οι οποίοι αναγκάστηκαν ανάλγητα να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησής τους και της εργασίας τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Oράτιο Μιχέτ, αντιπρόεδρος νομικών υποθέσεων της ομάδας.

«Αυτός ο διακανονισμός θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως ισχυρή προειδοποίηση προς τους εργοδότες σε όλη τη χώρα- ότι δεν μπορούν να αρνηθούν να φιλοξενήσουν όσους έχουν ειλικρινείς θρησκευτικές αντιρρήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Εάν η συμφωνία εγκριθεί, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για χρήματα από το ταμείο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κάθε εργαζόμενος που τελικά έκανε το εμβόλιο παρά την προβολή θρησκευτικών αντιρρήσεων θα μπορούσε να λάβει περίπου 3.000 δολάρια, ενώ όσοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν θα μπορούσαν να λάβουν έως και περίπου 25.000 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τα τελικά ποσά θα εξαρτηθούν από το πόσοι εργαζόμενοι θα υποβάλουν αίτηση για χρήματα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Επιπλέον, η συμφωνία θέτει στην άκρη 260.000 δολάρια για τους επώνυμους ενάγοντες της υπόθεσης. Κάθε ένας από αυτούς θα λάβει περίπου 20.000 δολάρια, επιπλέον των άλλων κονδυλίων.

Ο Liberty Counsel ζητά επίσης 2 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικές αμοιβές, ή περίπου το 20 τοις εκατό του συνολικού διακανονισμού.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας – κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις