Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» τον Β.Ζελένσκι: «OI OYKPANOI Xτύπησαν τη φυλακή με τους μαχητές του Αzov»


Το αμερικανικό ΥΠΑΜ παραδέχτηκε σήμερα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν το κέντρο κράτησης στη Yelenovka, όπου κρατούνταν μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Azov.

«Αν αυτό ήταν ένα χτύπημα από την ουκρανική πλευρά, σας διαβεβαιώνω, δεν ήθελαν να το κάνουν», είπε το Πεντάγωνο.

Eίναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί «αδειάζουν» τους Ουκρανούς και τον Β.Ζελένσκι αναφορικά με τον βομβαρδισμό του συγκεκριμένου κέντρου κράτησης που οδήγησε στον φρικτό θάνατο 53 μαχητών του Τάγματος Azov, μία είδηση που πρώτο το pronews.gr αποκάλυψε χθες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να αποτινάξει την ευθύνη της δολοφονίας Ουκρανών από τις ουκρανικές δυνάμεις χαρακτήρισε “ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου” τον βομβαρδισμό φυλακής στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν “πάνω από 50” αιχμάλωτοι πολέμου.

“Έλαβα σήμερα πληροφορίες για την επίθεση των δυνάμεων κατοχής στην Ολένιβκα (σ.σ.: όπου βρίσκεται η φυλακή), στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Πρόκειται για ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου, για ηθελημένη μαζική δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου. Πάνω από 50 νεκροί”, είπε κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου καθημερινού διαγγέλματός του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε χθες την Ρωσία ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου βομβαρδίζοντας κέντρο κράτησης στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Ολένιβκα που στέγαζε ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

«Καλώ όλους τους εταίρους να καταδικάσουν με δριμύτητα αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να αναγνωρίσουν την Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μόνο που τους διέψευσαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί κάτι που δεν το συνηθίζουν.

Πολλοί στην Μόσχα θεωρούν πως το χτύπημα αυτό έγινε με κεντρική απόφαση από το Κίεβο και δυτικούς κύκλους καθώς οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ γνωρίζουν πολλά για τον ρόλο της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Άλλωστε το Tάγμα Αzov εκπαιδεύτηκε από τους Αμερικανούς από το 2014.

Το Τάγμα είχε υψηλές διασυνδέσεις με κλιμάκια της CIA και πολλά στελέχη του γνωρίζουν πολλά πράγματα που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να τα πληροφορηθούν οι Ρώσοι.

Το γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν να «αδειάσουν» τον Β.Ζελένσκι είναι ένα ερώτημα. Ίσως να θέλουν να έχουν διαθέσιμο έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» εάν οι εξελίξεις στην Ουκρανία γίνουν πολύ αρνητικές για την Δύση και εάν το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ είναι πολύ δυσάρεστο για τους Δημοκρατικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις