Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ευτελισμός της κοινωνίας: Ένας στους τρεις αναγκάστηκε Nα Aγοράσει από το «καλάθι της φτωχού» - Στις καλένδες οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ενώ τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο


 Την πλήρη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας δείχνουν τα αποτελέσματα από την χρήση του “καλαθιού του φτωχού” καθώς έφτασε το 30% των πολιτών να αγοράζει κάποιο από τα προϊόντα που βρίσκονται εντός αυτού για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια ακόμα και κερδίζει μόλις κάποια ευρώ!

Η πανδημία διέλυσε την οικονομική διάρθρωση και τα επιδόματα είναι η πολιτική της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη και τώρα αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Εκεί θέλησε να οδηγήσει τον κόσμο. Τώρα ποιος θυμάται τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τις “καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας”; Αυτά είναι για τα “δικά τους παιδιά” που μέσω συνεχών σκανδάλων δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Και μετά έρχονται δημοσκοπήσεις να πουν ότι πρώτο κόμμα είναι αυτή η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη!

Έτσι ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του «καλαθιού του νοικοκυριού» σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, το 36,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε από τα προϊόντα που περιέχει το καλάθι του νοικοκυριού στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το 36,5% ανέφερε ότι δεν αγόρασε και το 25,7% είπε ότι είδε τη σχετική σήμανση στα καταστήματα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 58,7% ανέφερε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 38,3% των ερωτηθέντων.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Marc η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο -και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο- πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 68,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών μπορεί να προκαλέσει το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, έπεται το θέμα των παρακολουθήσεων με 12,5% και ακολουθούν η εγκληματικότητα και το θέμα Πάτση.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, το 49,5% υποστηρίζει ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ενώ το 29,8% δηλώνει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να πληγεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Marc έδειξε προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις