Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

“Bund ID”: Καταργούνται όλα τα χειρόγραφα και ανοίγει ο δρόμος για το «ψηφιακό χάραγμα» – ΒΙΝΤΕΟ - «Βόμβα» μεγατόνων για όλη την Ευρώπη από την Γερμανία

 


«Βόμβα» μεγατόνων για όλη την Ευρώπη από την Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκινά έναν νέο νόμο για την

ΑΠΟΛΥΤΗ ψηφιοποίηση της διοίκησης, καταργώντας ΟΛΑ τα χειρόγραφα έγγραφα ακόμα και την υπογραφή!!!. Ο νόμος χρησιμεύει στην ουσιαστική κατάργηση της γραπτής μορφής και χαρακτηρίζεται ως ένα «ορόσημο στην πορεία προς το ψηφιακό κράτος».

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών και Κοινότητας (BMI) αναφέρεται σε δελτίο  τύπου ότι στις 24 Μαΐου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο «υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο για την ψηφιακή διοίκηση που παρουσίασε η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD )” 

Το 77 σελίδων αποκαλούμενο ” σχέδιο νόμου  για την τροποποίηση του νόμου για την ηλεκτρονική πρόσβαση (OZG 2.0)” δημιουργεί το επιδιωκόμενο πλαίσιο “για την περαιτέρω ψηφιοποίηση της διοίκησης”.

Η υπουργός Εσωτερικών Faeser εξηγεί γιατί είναι απαραίτητο όλο αυτό που θα εφαρμοστεί:

«Θέλουμε να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη, να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο, να βάλουμε τέλος στη γραφειοκρατία και να αποφεύγουμε πλέον το να πηγαίνουμε στις Αρχές (σ.σ. όλα απρόσωπα!!!)

Στο μέλλον, οι ψηφιακές εφαρμογές μπορούν να γίνονται σε ολόκληρη τη Γερμανία χρησιμοποιώντας το Bund-ID ως κεντρικό λογαριασμό πολιτών. Για τις εταιρείες θα υπάρχουν μόνο ψηφιακές εφαρμογές στο μέλλον».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μαζί με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές πολιτείες και δήμους, θέλει να επικεντρωθεί σε «15 ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες», οι οποίες πρόκειται να εφαρμόζονται ΜΟΝΟ ψηφιακά έως το 2024 το αργότερο. 

Αυτές περιλαμβάνουν

  • την αλλαγή κατοικίας
  • το γονικό επίδομα
  • τον γάμο
  • εγγραφή και επανεγγραφή οχήματος
  • την οικοδομική άδεια
  • το δίπλωμα οδήγησης
  • το επίδομα στέγασης

Η Υπουργός Εσωτερικών τονίζει ρητά στο δελτίο τύπου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών:

«Αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος για τους πολίτες – και ένα ορόσημο στην πορεία προς το ψηφιακό κράτος».

Θα καταργηθεί ουσιαστικά η υπογραφή και τα έγγραφα!!!

Όλα αυτά φυσικά ακούγονται ιδανικά, καθώς καταπολεμούν την γραφειοκρατία!!!!

Η ερώτηση είναι, οι πολιτικοί που, τόσο καιρό δρουν κατά των κοινωνιών, θα εφαρμόσουν μόνο τα οφέλη αυτή της τεχνολογίας ή θα προωθήσουν τον καταναγκασμό, τον έλεγχο και το λεγόμενο χάραγμα, όπως χαρακτηρίζεται η τελική ενσωμάτωση μία ψηφιακής ταυτότητας πορτοφολιού στον ανθρώπινο οργανισμό με την μορφή εμφυτεύματος;;;

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις