Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο η σκυλίτσα παίζει με τα 10 κουτάβια της – Θα πέσετε κάτω από τα γέλια

 


Μια νέα μαμά σκυλίτσα έδωσε στα κουτάβια της ένα μάθημα για το πώς να κάνουν Zoomies στο σπίτι του ιδιοκτήτη της. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok από το peta1111 , ένα American pocket bully με το όνομα Koda φαίνεται να βάζει τα 10 κουτάβια της να ξεπεράσουν τους ρυθμούς τους.

Ο όρος “zoomies” αναφέρεται στην ξαφνική έκρηξη ενέργειας που μερικές φορές μπορεί να πιάσει έναν σκύλο ή ακόμα και μια γάτα . Το αποτέλεσμα είναι μια σύντομη περίοδος κατά την οποία ένα κατοικίδιο θα τρέχει σε κύκλους, θα περιστρέφεται γύρω ή θα εκδηλώνει την ενέργειά του. Για την Koda, αυτό περιλαμβάνει να τρέχει πέρα ​​δώθε μέσα και έξω από το σαλόνι και να πηδάει πάνω στον καναπέ του ιδιοκτήτη της.

Είναι μια πρακτική που της αρέσει σαφώς και ήταν μια πρακτική που ήταν προφανώς πρόθυμη να διδάξει τα κουταβάκια της.


Τι είναι τα zoomies στις γάτες και στους σκύλους

Τα zoomies, ή αλλιώς, αυτό που παθαίνει η γάτα σας στις 4 η ώρα το πρωί και τρέχει πάνω κάτω σαν… δαιμονισμένη. Zoomies συμβαίνουν και στους σκύλους, όταν έχουν συσσωρεύσει πολλή ενέργεια, θέλουν να δείξουν τη χαρά τους, ή να εκτονώσουν το άγχος και την ανία τους. Ένας σκύλος μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα γύρω γύρω, κάνοντας απότομες στροφές και κύκλους. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν νιώθει έντονο ενθουσιασμό, για παράδειγμα αφού ο κηδεμόνας του επιστρέψει στο σπίτι μετά από πολύωρη απουσία, όταν καλωσορίζει έναν επισκέπτη, ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η επιστημονική ονομασία των Zoomies είναι Φρενήρης Περίοδος Τυχαίας Δραστηριότητας (FRAPs).

Σύμφωνα με τη Stephanie Gibeault, πιστοποιημένη επαγγελματία εκπαιδεύτρια σκύλων και εμπειρογνώμονα στη συμπεριφορά των ζώων, τα Zoomies συναντώνται πιο συχνά σε κουτάβια και νεότερους σκύλους , αλλά το φαινόμενο μπορεί να συμβεί σε σκυλιά οποιασδήποτε ηλικίας.

Μπορεί η Koda να χρησιμοποιούσε τα Zoomies ως τρόπο να αντιμετωπίσει το άγχος του να είναι νέος γονέας και τα κουτάβια της απλώς μιμήθηκαν τη συμπεριφορά της.

Ωστόσο, για πολλούς που παρακολουθούσαν στο TikTok, η Koda ήταν σαν να δίδασκε στα μωράκια της μια σημαντική δεξιότητα ζωής ή, τουλάχιστον, έναν διασκεδαστικό τρόπο για να κάψουν κάθε περίσσια ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις