Τετάρτη 7 Μαΐου 2025

ΦΤΙΑΞΕ - ΦΑΕ - ΑΠΟΛΑΥΣΕ... ΤΟ Υπέροχο σπιτικό παγωτό καϊμάκι


 Αν λατρεύουμε τη γεύση του παγωτού καϊμάκι, αλλά αποφεύγουμε τα έτοιμα του εμπορίου, αυτή η συνταγή είναι για εμάς. Φτιαγμένο με φυτική κρέμα, ζαχαρούχο και εβαπορέ, με μαστίχα που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα και υφή και γλυκό βύσσινο για το τέλειο φινίρισμα, αυτό το παγωτό καϊμάκι είναι εύκολο και γίνεται χωρίς παγωτομηχανή.

Το αποτέλεσμα; Παγωτό βελούδινο, με αυθεντική γεύση καϊμάκι και άρωμα ανατολής – ιδανικό για να εντυπωσιάσουμε σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή για να δροσιστούμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (500 γρ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5 γρ. μαστίχα Χίου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (για το άλεσμα της μαστίχας)
  • 3 κ.σ. γλυκό βύσσινο (με τον χυμό του)

Tip: Φροντίζουμε τα γάλατα να είναι πολύ κρύα πριν ξεκινήσουμε – τα βάζουμε στο ψυγείο από νωρίς.

Εκτέλεση

Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ σιγά-σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ξεχωριστό μπολ, πολτοποιούμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Στο τέλος προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα για να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα στο παγωτό.

Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες – ιδανικά όλη τη νύχτα.

Επιπλέον tips για τέλειο αποτέλεσμα:

  • Αν θέλουμε έξτρα μαστιχωτή υφή, μπορούμε να ανακατέψουμε το παγωτό μια φορά κατά την πρώτη ώρα στην κατάψυξη.
  • Το γλυκό βύσσινο δίνει φανταστική αντίθεση στο άρωμα της μαστίχας. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με βύσσινο σπιτικό, μαρμελάδα ή κερασάκι γλυκό του κουταλιού.

Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον γλυκό βύσσινο ή σκέτο, και απολαμβάνουμε ένα παγωτό που θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις