Η βεβαιότητα που μετέδιδε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για ψήφιση του νομοσχεδίου Δένδια μέσα στον Οκτώβριο, κλονίστηκε. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο του θα ψηφιστεί μάλλον στις 8 Ιανουαρίου…Η μεγάλη συγκέντρωση των στρατιωτικών ίσως να το πάει και πιο πίσω και αν υπάρξει και συνέχεια των αντιδράσεων ουδείς μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε. Η ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση είναι πολύ βαριά σε όλους τους τομείς .
Ο Ανέστης Τσουκαράκης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Στρατιωτικών έγραψε:
«Από τον Σεπτέμβρη, από τις αντιδράσεις φορέων, αρθρογραφία και ενημέρωση μέσα και έξω από τις Μονάδες, αλλά και την ενημέρωση του λαού, των οικογενειών μας, των φίλων και γνωστών μας, συλλόγων, ενώσεων κλπ το νομοθέτημα πήγε Οκτώβρη.
Άρχισαν διαρροές. Οι κινητοποιήσεις μας ανάγκασαν το Υπουργείο να διαρρεύσει 3 σχέδια. Το κάθε επόμενο, βελτιωμένο από το κάθε προηγούμενο.
Ενώ δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έγραφαν και ξανάγραφαν ότι με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβρη οι στρατιωτικοί θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους και μάλιστα αναδρομικά από τον μήνα Οκτώβρη του 2025, οι μαχητικές/συγκλονιστικές μας κινητοποιήσεις και η αποκάλυψη ότι το νομοσχέδιο είναι μια ταφόπλακα, μια λαιμητόμος, ένα καταστροφικό νομοσχέδιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανάγκασε την κυβέρνηση να μην το καταθέσει ακόμη.
Τώρα πάει από Γενάρη και βλέπουμε.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Εργασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) Κόμβος, μεταξύ των άλλων είπε: «Το τελευταίο μεγάλο νομοθέτημα θα ψηφιστεί στις 8 Ιανουαρίου από ό,τι καταλαβαίνω από το πρόγραμμα της Βουλής. Κι αυτό θα ολοκληρώσει το νομοθετικό κομμάτι της μεταρρύθμισης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου