Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εύκολη, γρήγορη, και μοναδική συνταγή για κοτόπιτα.

Υλικά Συνταγής
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 φλ. ζωμό κότας (ή νερό)

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1½ φλ. γάλα χλιαρό
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την εύκολη κοτόπιτα, βάζουμε πρώτα το ζωμό κότας με το φιλέτο, σε κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά, τα φιλέτα μέσα στο ζωμό. Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 φλ. ζωμό. Κρατάμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο για άλλη χρήση.
Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι, για περίπου 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης και το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς C στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το βάζουμε στο φούρνο πάλι για 1 λεπτό. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό, και κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις