Σας αρέσει η Ζαμπονοτυρόπιτα; Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε μία συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε! Αυτή τη νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως ορεκτικό είτε ως κύριο γεύμα, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση. Είναι τραγανή και γεμάτη γεύση, ενώ η παρασκευή της είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όλους τους λάτρεις της μαγειρικής!
Υλικά
3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
400 γρ γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
500 γρ φύλλα κρούστας
250 γρ κασέρι
250 γρ ζαμπόν
Εκτέλεση
Αρχίζουμε την προετοιμασία της ζαμπονοτυρόπιτας μας, χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι, ώστε να αποκτήσουν μία ωραία γεύση. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο και κρεμώδες.
Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα, λαδώνουμε μία φόρμα διαστάσεων 40×27 εκατοστών και τοποθετούμε σχεδόν τα μισά φύλλα κρούστας τσαλακωτά, ώστε να δημιουργήσουμε μία ωραία βάση. Στη συνέχεια, περιχύνουμε πάνω από τα φύλλα λίγο από το μείγμα με τα αυγά, προσθέτοντας λίγο παραπάνω από το μισό μείγμα.
Ακολουθεί η προσθήκη του μισού κασεριού και του μισού ζαμπόν, τα οποία έχουμε κόψει σε κυβάκια από πριν για να αναμειχθούν καλύτερα. Σκεπάζουμε με δύο φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, απλώνοντας το υπόλοιπο κασέρι και το ζαμπόν.
Στο τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και απλώνουμε το μείγμα με τα αυγά από πάνω. Αν θέλουμε, μπορούμε προαιρετικά να πασπαλίσουμε με σουσάμι για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μία χρυσαφένια κρούστα (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας).
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο βίντεο που ακολουθεί:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου